Sastāvdaļas:
½ glāzes trekna saldā krējuma
½ tējkarotes ķimeņu (Cumīnum cymīnum) marinādei
½ tējkarotes kardamona marinādei
½ tējkarotes samalta koriandra marinādei
½ tējkarotes maltu sarkano piparu
400 – 500 g vistas krūtiņas
½ tējkarotes kurkumas
1 laims marinādei
½ sīpola
4 ēdamkarotes sviesta
1 ķekars svaigu pētersīļu
400 gr Basmati rīsi
1 tējkarote sāls marinādei
1 tomāts
400 g tomātu pastas
½ tējkarotes maltu melno piparu marinādei
5 ķiploku daiviņas marinādei
1 tējkarote ķiploku pulvera
Pagatavošana:
Tāpat kā daudzi citi kulinārijas šedevri, ko pazīstam mūsdienās, leģenda vēsta, ka vista saldajā krējumā tika pagatavota nejauši, ātrumā, no sastāvdaļām, kas bija pa rokai, pēc kāda indiešu restorāna „svarīga” apmeklētāja pieprasījuma. Pateicoties attapīgam pavāram, vistu saldajā krējumā gatavo arī līdz šim un ne tikai Indijā. Pasniedz to ar rīsiem. Izmēģiniet! Dienu pirms tam, kad jūs izlemsiet pagatavot vistu, samaisiet garšvielas ar izspiestu ķiploku un laima sulu, ievietojiet šo maisījumu kopā ar vistu plastikāta maisā un atstājiet uz nakti marinēties ledusskapī. Kad vista iemarinēsies, var sākt gatavot! Uz lielas pannas izkausējiet sviestu un sautējiet sīpolu, līdz tas paliks puscaurspīdīgs. Pievienojiet iemarinētu vistu un apcepiet pa 5 minūtēm no katras puses. Tad pievienojiet sagrieztus tomātus un tomātu pastu, uzlieciet vāku un gatavojiet uz vidējās vai mazās uguns 30 minūtes, kamēr gaļa būs gatava. Vienlaicīgi uzvāriet katlā ūdeni, ievietojiet tajā rīsus ar kurkumu un ķiploku pulveri un gatavojiet atbilstoši instrukcijai uz paciņas.
Kad vista būs gatava, ielejiet pannā saldo krējumu un uzberiet sīki sasmalcinātus pētersīļus. Labi samaisiet.
Izlieciet rīsus uz šķīvjiem, tiem virsū vistu mērcē un pasniedziet.