Maijs ir Māmiņdienas mēnesis – laiks, kad māmiņas īpaši lolot, lutināt, godināt un pārsteigt. Rimi Bērniemeksperti piedāvā kūkas recepti, ko savām mammām viegli var pagatavot paši bērnu – tiramisu ar bezalkoholiskā dzirkstošā dzērienā mērcētiem cepumiem.
Mātes diena ir starptautiski svētki par godu māmiņām. Taču tajos sveic ne vien mammas, bet arī vecmāmiņas, krustmātes, sievasmātes, vīramātes un citas sev tuvas un mīļas mammas. Mātes dienu pasaulē svin atšķirīgos datumos, piemēram, Latvijā un Igaunijā – maija otrajā svētdienā, bet Lietuvā – maija pirmajā svētdienā.
Arī Rimi Bērniem ekspertes Ingas Akmentiņas-Smildziņas ģimenē tiek atzīmēta Mātes diena, un viņas bērni – Klāvs, Lība un Sāra – mammu mēdz pārsteigt ar kādu īpašu kārumu. Šoreiz viņi dalās ar patiesi viegli pagatavojamas, vasarīgas noskaņas kūkas recepti. Tā nebūs jācep un ir ēdama kaut tūdaļ pēc pagatavošanas!
Tiramisu ar “bērnu šampanieti”
Nepieciešams:
- 600 g dažādu ogu;
- 1 paciņa dāmu pirkstiņi Rimi;
- 200 ml bezalkoholiskā dzirkstošā dzēriena;
- 1 sauja piparmētru;
- 200 ml ogu mērces
- 400 ml saldā krējuma Rimi;
- 500 g krēmsiera Mascarpone;
- 160 g cukura.
Gatavošana
Sagriež mazākos gabaliņos ogas. Saputo visas krēmam paredzētās sastāvdaļas – saldo krējumu, krēmsieru un cukuru.
Kārto kūku: apakšā lej nedaudz ogu mērces, pa virsu kārto cepumus, kas dažas sekundes izmērcēti dzirkstošajā dzērienā. Ieber ogas, ielej nedaudz ogu mērces un kārto kūkas otro stāvu. Kūkas kārtas var gatavot, cik vēlas – tas atkarīgs no trauka dziļuma.
Dekorē ar svaigām ogām un piparmētru. Var ēst uzreiz vai glabāt ledusskapī (ne ilgāk par 3 dienām).