Kad sāk parādīties redīsi, daudzas saimnieces tos griež salātos, bet es gatavoju ļoti garšīgus marinētus redīsus. Izrādās ļoti garšīga un veselīga uzkoda visai ģimenei.
Recepte
Manā ģimenē marinēti redīsi tagad ir viens no iecienītākajiem ēdieniem.
Tātad, mums ir nepieciešams:
Kilograms sarkano redīsu;
10 melno piparu graudi;
krustnagliņas;
lauru lapas;
vidēja izmēra pētersīļi;
dilles;
ķiploki;
3 tējkarotes sāls;
litrs tīra dzeramā ūdens;
12ml. etiķa.
Pagatavošana:
Marinētu redīsu pagatavošanā nav nekas grūts. Jums jābūt pacietīgam – pirms ēdiena pasniegšanas ir jāpaiet vismaz astoņām stundām. Pievienojiet cukuru un sāli, krustnagliņas, divu veidu piparus un lauru lapas tīram, dzeramajam ūdenim, samaisiet visu. Uzvāriet ūdeni šo ūdeni un ļaujiet 1 minūti pavārīties. Tad atdzesē ūdeni līdz istabas temperatūrai vai nedaudz virs. Uzlieciet katliņam vāku un ļaujiet sastāvdaļām ievilkties.
Šajā laikā mēs veiksim pārējos pagatavošanas darbus. Labi nomazgājiet un nosusiniet 2 litru stikla burku. Vislabāk ir sterilizēt burku, bet tas nav nepieciešams, ja jūs ilgi neglabāsiet tur marinētus redīsus. Burkas apakšpusē lieciet rūpīgi mazgātas dilles un pusi no pētersīļiem. Notīriet un sasmalciniet ķiplokus, ielieciet tos arī burkā. Redīsus labi nomazgā un sagriež plānās šķēlēs. Lieciet burkā. Burkas augšpusē liek pāri palikušos zaļumus. Tad visu pārlej ar atdzesētu sagatavoto marinādi. Pievienojiet etiķi. Burciņai jābūt cieši noslēgtai un nedaudz sakratītai. Kad marināde ir pavisam atdzisusi, ielieciet burku ledusskapī un pagaidiet 8 stundas.
Labu apetīti!
Cik cukuru vajag? Receptē nav norādīts.