Ingvera ābolu kūka ar krēmīgu kanēļa glazūru un dekoratīviem ābolu gredzeniem:
Porciju skaits – aptuveni 20 gabaliņi
Sastāvdaļas
3.5 gab. āboli
4 olas
325 g pūdercukurs
200 ml rapšu eļļa
1 ēd.k. cepamais pulveris
2 tējk. vaniļas cukurs
2 ēd .k. Santa Maria Ingvers (malts)
240 g milti
Kanēļa glazūra 200 g krēmsiers100 g sviests250 g pūdercukurs1 ēd.k. Santa Maria kanēlis1 citrons |
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 ⁰C.
- Ābolus nomizo un sagriež mazākos gabalos.
- Bļodā saputo olas ar cukuru līdz gaišai un gaisīgai masai. Pievieno eļļu. Samaisa cepamo pulveri, vaniļas cukuru, ingveru un kviešu miltus. Visu sajauc mīklas masā.
- Ieliek mīklu aptuveni 32 x 24 cm lielā pannā, kas izklāta ar cepamo papīru.
- Mīklā ievieto ābolu šķēlītes.
- Cep kūku 40‒45 minūtes. Gatavai ļauj atdzist pannā.
Kanēļa glazūra
- Citrona miziņu sarīvē uz rīves un ar elektrisko putotāju saputo visas sastāvdaļas, līdz iegūst gaisīgu glazūras masu.
- Ar otiņu uzklāj glazūru uz kūkas.
- Dekorē ar žāvētu ābolu šķēlītēm, viegli uzkaisa kanēli, un pirms pasniegšanas sagriež kūku gabaliņos.