6.1 C
Rīga
svētdien, 17 novembris, 2024

Recepte: Ābolu kūka ar kanēļa glazūru

Santa Maria
 

Ingvera ābolu kūka ar krēmīgu kanēļa glazūru un dekoratīviem ābolu gredzeniem:

Porciju skaits – aptuveni 20 gabaliņi

Sastāvdaļas

3.5 gab. āboli

4 olas 

325 g pūdercukurs

200 ml rapšu eļļa

1 ēd.k. cepamais pulveris 

2 tējk. vaniļas cukurs

2 ēd .k. Santa Maria Ingvers (malts)

240 g milti

Kanēļa glazūra 200 g krēmsiers100 g sviests250 g pūdercukurs1 ēd.k. Santa Maria kanēlis1 citrons

Pagatavošana 

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 ⁰C.
  2. Ābolus nomizo un sagriež mazākos gabalos.
  3. Bļodā saputo olas ar cukuru līdz gaišai un gaisīgai masai. Pievieno eļļu. Samaisa cepamo pulveri, vaniļas cukuru, ingveru un kviešu miltus. Visu sajauc mīklas masā.
  4. Ieliek mīklu aptuveni 32 x 24 cm lielā pannā, kas izklāta ar cepamo papīru.
  5. Mīklā ievieto ābolu šķēlītes.
  6. Cep kūku 40‒45 minūtes. Gatavai ļauj atdzist pannā.

Kanēļa glazūra

  1. Citrona miziņu sarīvē uz rīves un ar elektrisko putotāju saputo visas sastāvdaļas, līdz iegūst gaisīgu glazūras masu.
  • Ar otiņu uzklāj glazūru uz kūkas.
  • Dekorē ar žāvētu ābolu šķēlītēm, viegli uzkaisa kanēli, un pirms pasniegšanas sagriež kūku gabaliņos.
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.