12.5 C
Rīga
ceturtdien, 2 maijs, 2024

Recepte: garšīgie Ziemassvētku piparkūku cepumi

Dieviete.lv
 

Ziemassvētku piparkūku cepumus var izmantot, gan ēšanai, gan kā rotājumu svētku eglītei.

Sastāvdaļas:

Ingvera sakne – 50 g;
medus – 0,1 kg;
auksts ūdens – 80 ml;
sāls – 1 šķipsniņa;
cepamais pulveris – 2-3 g;
kardamons – 5 g;
kviešu milti – 0,35 kg;
sviests – 125 g;
brūnais cukurs – 5 ēdamkarotes.

Pagatavošana:

Katliņā ieber cukuru, pievieno sāli, medu un ūdeni. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, vāra, līdz cukurs ir pilnībā izšķīdis. Ingvera sakni sarīvē uz smalkās rīves, ņem 1 tējk. iegūto masu. Noņem katliņu no plīts, pievieno sviestu, cepamo pulveri, kardamonu, ingveru (rīvētu). Kārtīgi samaisiet, ļaujiet atdzist. Kad masa ir mēreni silta, pa daļām sāciet iemaisīt miltus un tad mīciet mīklu. Sagatavoto mīklu ietiniet plēvē, pēc tam ievietojiet ledusskapī uz 12-16 stundām. Pēc norādītā laika izņem mīklu no ledusskapja. Apkaisa to ar miltiem, tad izrullē mīklu. Izgrieziet cepumu formas kādas vēlaties. Ja nav veidņu, varat izmantot glāzi. Katrā figūriņā izveidojiet vairākus caurumus Ziemassvētku lentei. Lieciet cepumus cepeškrāsni (280 grādu temperatūrā). Lai cepumi būtu kraukšķīgi, ļaujiet atdzist uz režģa. Dekorē cepumus pēc vēlēšanās.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.