Apelsīnu čipsus var izmantot dažādiem mērķiem – dekorēšanai, cepšanai vai kā neveselīgu uzkodu aizstājēju. Jums jāzina, kā mājās var pagatavot apelsīnu čipsus.
Kas nepieciešams:
Cepamais papīrs;
3 vidēja izmēra apelsīni;
Cukurs.
Pagatavošana:
Apelsīni vispirms rūpīgi jānomazgā un jānosusina. Nosusināšanai varat izmantot papīra dvieļus vai kādu audumu, kas pēc iespējas vairāk noņem mitrumu. Tad jums jāgriež katrs apelsīns pēc iespējas plānākos apļos. Kamēr apelsīnus griežam šķēlēs, cepeškrāsns ir jāieslēdz un jāuzkarsē līdz 130 grādiem un cepešpannā jāieklāj cepamais papīrs.
Tālāk jums jāliek apelsīna ripiņas uz cepešpannas, bet tā, lai tās nesaskartos. Ja vēlaties, lai apelsīni sanāk saldāki, tad uzberiet pa virsu cukuru. Apelsīniem jābūt krāsnī vismaz 2 stundas, līdz tie ir pilnībā izžuvuši. Gatavošanas laiks ir atkarīgs no krāsns jaudas, taču mitrumam ir pilnībā jāiztvaiko, citādi apelsīnu šķēles nebūs kraukšķīgas. Labu apetīti!