Porciju skaits – 4
Jērs, rīsi, rozīnes, kumīns, burkāni un kinza – šķiet, šeit paslēpušās visas spilgtākās un aromātiskākās garšas! Ļaujiet garšām kārtīgi “sadraudzēties” un gatavojiet nesteidzoties.
Garšu var bagātināt ar maltās gaļas garšvielu bez pievienota sāls.
Sastāvdaļas
500 g sīpoli
500 g burkāni
650 ml gargraudu rīsi
9 tējk. rozīnes
Pētersīļi
Santa Maria Kumīns
Santa Maria Tellicherry melnie pipari
2 gab. ķiploka galviņas
500 g jērs
100 ml vīnogu kauliņu eļļa
Pagatavošana
- Sīpolus nomizo, sakapā, burkānus nomizo, sagriež salmiņos, visu apcep eļļā kopā ar 1 ēdamkaroti kumīna. Noņem no pannas.
- Jēra gaļu vai liellopa gaļas mīkstumu sagriež kubiņos un apcep eļļā kopā ar sāli un 1 ēdamkaroti kumīna.
- Pannā gaļai virsū liek kārtu sīpolu un burkānu, nemaisa, pārkaisa sakapātus zaļumus, rozīnes un tad rīsus. Visu atstāj kārtās, kopā nemaisa. Tiem pa vidu iesprauž ķiploka galviņas. Visu pārlej ar ūdeni tā, lai ir pirksta platumā pāri rīsiem. Uzliek vāku un atstāj uz 30 minūtēm sautēties.
- Pasniedz samaisītu kopā un bagātīgi pārkaisītu ar zaļumiem.