Krāsnī cepts lasis ar citronpipariem bez pievienota sāls ļaus izbaudīt lasi jaunās garšu niansēs.
Porciju skaits – 4
Sastāvdaļas
4 gab. lasis
0.5 ēd.k. olīveļļa
1 ēd.k. Santa Maria citronpipari bez pievienota sāls
3 gab. svaigi diļļu kātiņi
Citronpiparu mērce
2 tējk. Santa Maria citronpipari bez pievienota sāls
200 ml skābais krējums
Piedevas
200 g cukurzirņi
1 ēd.k. sviests
Pagatavošana
1. Uzkarsē krāsni līdz 200°C. Iezied lasi ar olīveļļu un liec cepamtraukā. Pārkaisi lasi ar citronpipariem bez pievienota sāls un cep krāsnī aptuveni 10 minūtes. Rotā ar svaigām dillēm.
2. Liec citronpiparu mērces sastāvdaļas bļodā un labi samaisi.
3. Piepildi ⅔ katla ar ūdeni, uzvāri. Liec cukurzirņus verdošajā ūdenī un vāri 1 minūti. Nokās, samaisi ar sviestu un pasniedz bļodā.
4. Pasniedz kopā ar vārītiem kartupeļiem un citronu daiviņām.