6.1 C
Rīga
svētdien, 17 novembris, 2024

Recepte: Lazanja

Dieviete.lv
 

Tev būs nepieciešams:

Maltā gaļa – 500 g

Lazanja plāksnes

Siers – 300 g

Tomātu mērce

Tomāti – 5 gab.

Sīpols – 1 gan.

Ķiploks – 1 daiviņa

Saldais krējums

Svaigi šampinjoni – 400 g

Pagatavošana:

Sagriež sīpolu un ķiploku un cep kopā ar malto gaļu, kamēr malā gaļa tiek cepta, aplej tomātus ar karstu ūdeni. Noņem tomātu miziņu un sagriež tomātus kubiņos. Kad gaļa ir gandrīz gatava, tad pievieno tomātus un cep kamēr tomāti gandrīz izšķīst, pievieno garšvielas vai sāli, nedaudz melnos maltos piparu.

Kad tomāti ir gandrīz izšķīduši, tad pievieno tomātu mērci un pagaida, kad uzmet burbuli un pēc tam saldo krējumu. Nedaudz ietauko trauku, tad klāj mērci plānā kārtiņā, ja garšo pikantāka, tad var katrā kārtā piebērt melnos maltos piparus.

Lai lazanjas plāksnes būtu mīkstas, tās ir jāpavāra katlā. Vienlaicīgi var vārīt 3 plāksnītes, bet nemitīgi jāseko līdzi, lai tās nesalīp, pēc tam plāksnīšu kārtas tiek liktas virsū mērcei viena pēc otras. Šampinjonus ieliek kādā no kārtām pēc savas izvēles. Lazanjas virskārtai uzber labi daudz siera. Ja lazanjas traukam nav vāka, tad pa virsu liek folliju.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.