Šīs pankūkas ir ļoti viegli un ātri pagatavojamas un tām nav nepieciešamas olas!
Tev būs nepieciešams:
Milti – 300 g
Cepamā soda – 1/2 tējkarotes
Cukurs – 3 ēdamkarotes
Šķipsna sāls
Augu eļļa – 1 līdz 2 ēdamkarotes
Piens – 2 glāzes
Pagatavošana:
Bļodā sajauc miltus, cukuru, sodu, sāli un muskatriekstu, tad pievieno pusi paredzētā piena, sajauc viendabīgu mīklu.
Pievieno eļļu, un, mīklu nepārtraukti maisot, pakāpeniski pievieno atlikušo pienu. Noliek pastāvēt vismaz 20 minūtes. Ja milti mīklā stipri uzbrieduši, pievieno vēl mazliet piena. Mīklai jābūt mazliet biezākai, nekā gatavojot ar olām. Cep plānās pankūkas, kamēr katra puse ir zeltaini brūna.