Patiešām sulīga un garšīga burkānu saldā rulete ar skaistu glazūru.
Porciju skaits – 4
Sastāvdaļas
200 ml burkāni, sarīvēti
1 tējk. cepamā soda
50 ml pūdercukurs
1.5 tējk. vaniļas cukurs
1 tējk. cepamais pulveris
2 gab. olas
200 ml milti
0.5 tējk. Santa Maria Ingvers, malts
1 tējk. Santa Maria Kanēlis, malts
75 ml rapšu eļļa
Glazūra
75 g sviests
150 ml pūdercukurs
0.5 tējk. Santa Maria Ingvers, malts
2 tējk. vaniļas cukurs
300 g krēmsiers
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 250 ⁰C.
- Sarīvē burkānus.
- Saputo olas, cukuru un vaniļas cukuru.
- Samaisa visas sausās sastāvdaļas bļodā. Olu masā iemaisa burkānus un eļļu un visbeidzot pievieno sausās sastāvdaļas.
- Izklāj mīklu uz cepamā papīra. Cep cepeškrāsns vidū 5‒7 minūtes.
- Cepšanas plātni pārkaisa ar cukuru. Pārliek kūku uz papīra otrādi un uzmanīgi noņem augšējo cepamo papīru. Ļauj atdzist.
- Glazūra: sviestu, pūdercukuru, ingveru, vaniļas cukuru un krēmsieru saputo kopā. Vienmērīgā kārtā uzsmērē krēmu uz saldās pamatnes un sarullē. Uzglabā ledusskapī.
- Pasniegšanai: nedaudz apkaisa pūdercukura un pasniedz sagrieztu gabaliņos.