5.3 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Recepte: Saldā burkānu rulete 

Santa Maria
 

Patiešām sulīga un garšīga burkānu saldā rulete ar skaistu glazūru.

Porciju skaits – 4

Sastāvdaļas

200 ml burkāni, sarīvēti

1 tējk. cepamā soda

50 ml pūdercukurs

1.5 tējk. vaniļas cukurs

1 tējk. cepamais pulveris

2 gab. olas

200 ml milti

0.5 tējk. Santa Maria Ingvers, malts

1 tējk. Santa Maria Kanēlis, malts

75 ml rapšu eļļa

Glazūra

75 g sviests

150 ml pūdercukurs

0.5 tējk. Santa Maria Ingvers, malts

2 tējk. vaniļas cukurs

300 g krēmsiers

Pagatavošana 

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 250 ⁰C.
  2. Sarīvē burkānus.
  3. Saputo olas, cukuru un vaniļas cukuru.
  4. Samaisa visas sausās sastāvdaļas bļodā. Olu masā iemaisa burkānus un eļļu un visbeidzot pievieno sausās sastāvdaļas.
  5. Izklāj mīklu uz cepamā papīra. Cep cepeškrāsns vidū 5‒7 minūtes.
  6. Cepšanas plātni pārkaisa ar cukuru. Pārliek kūku uz papīra otrādi un uzmanīgi noņem augšējo cepamo papīru. Ļauj atdzist.
  7. Glazūra: sviestu, pūdercukuru, ingveru, vaniļas cukuru un krēmsieru saputo kopā. Vienmērīgā kārtā uzsmērē krēmu uz saldās pamatnes un sarullē. Uzglabā ledusskapī.
  8. Pasniegšanai: nedaudz apkaisa pūdercukura un pasniedz sagrieztu gabaliņos.
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.