Nepieciešams:
50 g rīvēts Parmas siers
6 grauzdiņu maizes sķēles
2 ēdamkarotes eļļas
2 ķiploku daiviņas
2 galviņsalāti
Mērcei:
8 ēdamkarotes eļļas
3 ēdamkarotes svaigas citrona sulas
Vārīts olas dzeltenums
Sāls, malti melnie pipari
Pagatavošana:
– Maizes šķēlēm nogriez garoziņu un maizi sagriez kubiņos.
– Uz pannas karsē eļļu. Ķiplokiem izspied sulu, pievieno eļļai, apmaisi un liec maizes kubiņus.
– Kad maize ir apcepusies, tos izņem no pannas. Salātus noskalo, sagriez un liec salātu traukā un pāri pārkaisi sarīvēto sieru un maizes kubiņus.
– Atceries, ka mērce jāgatavo pirms salātu pasniegšanas. Sarīvē olas dzeltenumu, pievieno sāli, eļļu, piparus, citronu sulu un visu sajauc. Mērci pārlej pāri salātiem, ja vēlies, tad salātiem vari pievienot ceptu vistas fileju vai vistas girosu.
Labu apetīti!
Autors: Dieviete.lv