Sastāvdaļas:
- 1 glāze trekna kefīra
- 1 glāze rīvēta siera (mīklai)
- 40 g rīvēta siera (pildījumam)
- 2 glāzes miltu (mīklai)
- 1 glāze miltu (darbam ar mīklu)
- ½ tējkarote sāls
- ½ tējkarote cukura
- ½ tējkarote sodas
- 120 g šķiņķa
- Dilles (pēc izvēles)
- 2-3 ēdamkarotes eļļas
Pagatavošana:
1.Sagatavo produktus, izsijā miltus, smalki sagriež dilles.
2.Šķiņķi sagriež pēc iespējas plānākos gabaliņos, lai tas būtu maigs un mīklā neuzkrītošs.
3.Ņem dziļu trauku mīklai, ielej kefīru, pievieno cukuru, sāli un sodu. Samaisa, pievieno sieru un pus glāzi miltu. Vēlreiz samaisa. Pievieno atlikušos miltus. Mīkla sanāk lipīga, tā arī ir jābūt.
4.Izber miltus uz galda, mīklu sadala četrās daļās. Katru mīklas daļu izrullē (ne pārāk plāni), liek virsū pildījumu (šķiņķi un sieru).
5.Izveido plācenīti un apcep uz pannas, līdz veidojas zeltaina maliņa.
Autors: Dieviete.lv