Sastāvdaļas:
- 6 vārīti kartupeļi
- 4 cīsiņi
- 2 olas
- 3-4 ēdamkarotes miltu
- 1-2 daiviņas ķiploka
- Sāls un pipari – pēc garšas
- Eļļa cepšanai
Pagatavošana:
1.Vārītus kartupeļus sarīvē uz rīves. Pievieno olas, piparus un sāli. Visu samaisa. Tad pievieno miltus un vēlreiz samaisa.
2.Cīsiņus izvāra un atdzesē (bet nepārvāra!). Tad to aplipina ar kartupeļu masu, apviļā miltos un cep ķiploku eļļā. Kā iegūt ķiploku eļļu? Vienkārši! Apcep ķiploku uz pannas eļļa un pēc tam vienkārši izņem ārā. Eļļa kļūst aromātiskāka un piešķir ēdienam interesantāku garšu.
Gatavs! Labi garšos gan silti, gan auksti.
Autors: Dieviete.lv