Viegla, saldi-asa uzkoda. Ilgi var glabāties ledusskapī un lieliski “apēdas” piknikos.
Sastāvdaļas:
- 2 vidēja izmēra kabači
- 1 tējkarote sāls
- 2 daiviņas ķiploka
- Nedaudz diļļu
- ½ tējkarote melnu malto piparu
- ½ tējkarote sarkano piparu pārslu
- 2 ēdamkarotes 9% etiķa
- 6 ēdamkarotes olīveļļas
- 2 ēdamkarotes medus
Pagatavošana:
1.Jaunos kabačus nomazgā un sagriež plānās plāksnēs. Ērti to var izdarīt ar dārzeņu mizotāju. Uzber sāli un atstāj uz 20-30 minūtēm.
2.Pagatavo marinādi: sajauc kopā sasmalcinātu ķiploku, dilles, piparus, etiķi, olīveļļu un medu.
3.Nolej no kabačiem iztecējušo sulu, sajauc ar marinādi un ieliek ledusskapī uz 2-3 stundām (bet vēl labāk uz nakti)
Lai labi garšo!
Autors: Dieviete.lv