Sastāvdaļas:
- 1 ½ kg paprikas
- 1 ½ kg kabaču
- 2 kg tomātu
- 200 ml eļļas
- 100 g cukura
- 1 ½ – 2 ēdamkarotes sāls
- 3 daiviņas ķiploka
- 100 ml ābolu etiķa
Pagatavošana:
1.Sagriež papriku un kabačus. Ja kabači ir mazi, tos var nemizot un vienkārši sagriežt aplīšos. Vecākiem kabačiem labāk noņemt mizu, iztīrīt sēklas un sagriezt tos kubiņos.
2.Tomātu biezeni lej katlā un uzvāra. Pēc piecām minūtēm pievieno papriku un kabačus, uzliek vāku un atkal nogaida, līdz sāk vārīties.
3.Pievieno eļļu, cukuru un sāli un gatavo zem vāka vēl 15 minūtes.
4.Piecas minūtes pirms gatavošanas beigām pievieno sasmalcinātu ķiploku un etiķi.
Autors: Dieviete.lv