Nepieciešams
150g sviesta
80g gaiši brūnā cukura
225g kviešu miltu
1 tējk. cepamā pulvera
¼ tējk. smalkā sāls
200g tumšās šokolādes gabaliņu
80g baltā cukura
2 tējk. vaniļas cukura
1 liela izmēra ola
Pagatavošana
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Divas cepamās pannas izklāt ar cepampapīru vai sviestu.
2. Sviestu, abus cukurus un vaniļas cukuru sakuļ bļodā līdz izveidojas krēmīga masa. Pievieno olu un atkal samaisa, tad iesijā miltus, cepamo pulveri un sāli. Visu kārtīgi samaisa, beigās pievieno arī šokolādes gabaliņus.
3. Ar karoti uz pannas liek mīklas piciņas pietiekami lielā attālumā vienu no otras, jo cepumi cepšanas laikā nedaudz “izplūdīs”. Cep 7-10 minūtes, kamēr cepumu maliņas kļūst viegli zeltainas (vidū tiem joprojām jābūt mīkstiem). Atdzesē uz pannas.
Autors: Dieviete.lv