Mājas sieru var lietot uzturā uzreiz pēc pagatavošanas kā mazkaloriju produktu. Tas ir īpaši gards atdzesētā veidā, bet tā glabāšanas termiņš ir tikai viena nedēļa, ja to uzglabā ledusskapī. Mājas siers, atšķirībā no rūpnieciski pagatavotā, nesatur konservantus, ar ko ir izskaidrojams tā īsais derīguma termiņš.
Divu porciju pagatavošanas laiks ir 30 minūtes.
Jums būs nepieciešams:
500 g sausa, graudaina mājas biezpiena
0,5 glāzes 2,5 % piena
½ olas
0,5 tējkarotes smalkā sāls
¼ tējkarotes sodas
5 g sviesta (1 tējkarote)
1 tējkarote augu eļļas (formas ietaukošanai)
Lasi vēl: |
Ārsti ir šokā! Tofu siera cienītājam no nierēm izņem 420 akmeņus |
Vistas gaļas kotletes ar sieru! Lieliska recepte! |
Siera kūka ar karamelizētiem āboliem! Gardi! |
Kā pagatavot:
Ir nepieciešams tieši graudains un sauss biezpiens, noteikti ne krēmveida, jo tad siers nesanāks.
Ielikt biezpienu katlā, ieliet pienu un uzlikt uz mazās uguns. Vārīt 10 – 15 minūtes, periodiski apmaisot. Masa sāks sadalīties, izdalot sūkalas. Vārīt vēl 10 minūtes pēc uzvārīšanās.
Karstu masu izkāš caur sietu (lai notecētu visas sūkalas).
Biezpienu ielikt atpakaļ katlā, pievienot sviestu, olu, sāli, sodu un vārīt 10 minūtes uz lēnās uguns. Kad masa pilnīgi izkusīs (kļūs pilnīgi gluda un staipīga), pavārīt vēl 5 minūtes.
Formu ieziest ar augu eļļu un ļoti ātri pārlikt tajā karstu siera masu (tā ātri zaudē plastiskumu).
Atstāt atdzist uz galda, tad pārlikt ledusskapī līdz pilnīgai siera sacietēšanai.
Sanāk, lūk, šāds garšīgs siers!
Labu apetīti!