9 C
Rīga
otrdien, 16 aprīlis, 2024

9 kanapē maizīšu receptes – idejas Zviedru galdam

 

2013_3_25_9_33_260

1.Vienkāršais variants: siers, olīvas, šķiņķis (vai desa).

Olīvas un vairāki sieru veidi (cietais, dzeltenais un brinza).

2.Recepte uz iesmiem ar kūpinātu desu.
Desa jāpērk diametrā mazu un plāni jāsagriež. Bet augšiņa ir izrotāta ar kartupeļu gabaliņiem, kas izvārīta mundierī.

3.Kanapē ar siļķi.
Sīki sasmalcinām zaļumus un sajaucam ar sviestu. Sasmērē maizi ar zaļumu un sviesta maisījumu un liekam virsū siļķes gabaliņu, tad citrona un sīpola gabaliņus.

4.Ar bekonu un žāvētām plūmēm.
Plānas, apceptas bekona šķēles, pildītas ar žāvētām plūmēm.

5.Siers šķiņķī.
Te produkti ir ļoti vienkārši un visa lieta ir noformējumā. Šķiņķi sagriež plāni un garos gabalos, lai to vairākas reizes varētu aptīt ap sieru.

6.Garneles ar mango gabaliņiem.
Garneles ar mango gabaliņiem iekšā un iemarinētas sarkanās saldās paprikas un olīveļļas mērcē. Sanāk ļoti krāsaini uz galda un gardi. Mango gabaliņi ir iepriekš nedaudz apcepti olīveļļā.

7.Kanapē ar marinētām olīvām.
Sajaucam kopā 2 ēdamkarotes augu eļļas, 2 ēdamkarotes vīna etiķa, sasmalcinātu ķiploka daiviņu, sāli, melnos maltos piparus. Šajā maisījumā vārītām garnelēm jāatrodas 30 – 40 minūtes. Tad piespraužam ar iesmu pie gurķa gabaliņa vai selerijas.

8.Ar mocareliu vai brinzu.
Fetas sieru sagriežam gabaliņos un uz pāris stundām iemērcam olīveļļas, asās sarkanās paprikas un sausā bazilika maisījumā. Maizes gabaliņus var nedaudz apcept un apšļakstīt ar marinādi. Tad saliekam kanapē sekojošā kārtībā: bulgāru paprikas gabaliņš, maize, gurķis, siers, čeri tomāts.

9.Kanapē ar mazsālītu lasi un zaļumiem uz iesmiem.
Uz tostermaizītēm uzsmērējam sviestu (kaut gan te var nedaudz pafantazēt: pirmajā gadījumā var izmantot tikai sviestu, bet otrajā – pievienot laša fileju, nedaudz zaļumu un sajaukt līdz viendabīgai masai, lai sanāktu kā „ikru sviests”), skaistumam uz vienas sviesta puses uzliekam citronu (vai gurķi), pa virsu zaļumu zariņu un beigās laša fileju, visu saspraužot uz iesmiem.

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.