Vienkārša recepte, kura tev palīdzēs atcerēties vasaru. Tā noteikti patiks arī tavai ģimenei un draugiem!
Sastāvdaļas:
- 1/2 glāzes brūkleņu, dzērvenēm un upeņu (jebkura kombinācija)
- 1/2 glāzes auzu milti (vari izmantot arī parastos miltus)
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1/2 tējkarote sāls
- 1/2 tējkarote kanēļa
- 1/2 tase cukura
- 1/2 tase nedaudz izkausēta sviesta
- 2 olas
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 1/2 glāze piena
Norādes:
- Sāc ar ogu sagatavošanu. Rūpīgi nomazgā brūklenes, dzērvenes un upenes, un pēc tam izkārto tās uz papīra dvieļa, lai novērstu lieko mitrumu.
- Uzsildi savu cepeškrāsni līdz 180°C un ieliec papīra mafinu formas mafinu traukā.
- Lielā bļodā sajauc auzu miltus, cepamo pulveri, sāli un kanēli. Šī sausā maisījuma izmantošana palīdzēs iegūt mafinām lielisku tekstūru.
- Otrā bļodā samaisi kopā cukuru un izkausētu sviestu. Pievieno olas pa vienai, iepriekš kārtīgi sakuļot.
- Pēc tam pievieno vaniļas ekstraktu un pienu, turpini kārtīgi visu maisīt.
- Pēc tam sausos un šķidros maisījumus savieno kopā, iegūstot viendabīgu mīklu. Pievieno sagatavotās ogas un viegli tās iemaisi.
- Sadali mafinu mīklu vienmērīgās devās mafinu traukos. Formas aizpildi apmēram līdz 2/3 augstumam.
- Ieliec mafinus cepeškrāsnī un cep apmēram 20-25 minūtes vai līdz tie kļūst zeltaini un izcepti iekšienē. Lai pārbaudītu gatavību, izmanto kociņu, iestiprinot to mafinu centrā – ja tas iznāk tīrs, mafini ir gatavi.
- Kad mafini ir gatavi, izņem tos no cepeškrāsns un atdzesē.
- Tagad vari baudīt šos sulīgos un garšīgos brūkleņu, dzērveņu un upeņu mafinus kopā ar tēju vai kafiju. Labu apetīti!