5.3 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Vasaras garšas recepte: Brūkleņu, dzērveņu un upeņu mafini

Dieviete.lv
 

Vienkārša recepte, kura tev palīdzēs atcerēties vasaru. Tā noteikti patiks arī tavai ģimenei un draugiem!

Sastāvdaļas:

  • 1/2 glāzes brūkleņu, dzērvenēm un upeņu (jebkura kombinācija)
  • 1/2 glāzes auzu milti (vari izmantot arī parastos miltus)
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 1/2 tējkarote kanēļa
  • 1/2 tase cukura
  • 1/2 tase nedaudz izkausēta sviesta
  • 2 olas
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 1/2 glāze piena

Norādes:

  1. Sāc ar ogu sagatavošanu. Rūpīgi nomazgā brūklenes, dzērvenes un upenes, un pēc tam izkārto tās uz papīra dvieļa, lai novērstu lieko mitrumu.
  2. Uzsildi savu cepeškrāsni līdz 180°C un ieliec papīra mafinu formas mafinu traukā.
  3. Lielā bļodā sajauc auzu miltus, cepamo pulveri, sāli un kanēli. Šī sausā maisījuma izmantošana palīdzēs iegūt mafinām lielisku tekstūru.
  4. Otrā bļodā samaisi kopā cukuru un izkausētu sviestu. Pievieno olas pa vienai, iepriekš kārtīgi sakuļot.
  5. Pēc tam pievieno vaniļas ekstraktu un pienu, turpini kārtīgi visu maisīt.
  6. Pēc tam sausos un šķidros maisījumus savieno kopā, iegūstot viendabīgu mīklu. Pievieno sagatavotās ogas un viegli tās iemaisi.
  7. Sadali mafinu mīklu vienmērīgās devās mafinu traukos. Formas aizpildi apmēram līdz 2/3 augstumam.
  8. Ieliec mafinus cepeškrāsnī un cep apmēram 20-25 minūtes vai līdz tie kļūst zeltaini un izcepti iekšienē. Lai pārbaudītu gatavību, izmanto kociņu, iestiprinot to mafinu centrā – ja tas iznāk tīrs, mafini ir gatavi.
  9. Kad mafini ir gatavi, izņem tos no cepeškrāsns un atdzesē.
  10. Tagad vari baudīt šos sulīgos un garšīgos brūkleņu, dzērveņu un upeņu mafinus kopā ar tēju vai kafiju. Labu apetīti!
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.