Piens un kārtīga kulšana, protams, arī var palīdzēt omletei būt gaisīgākai. Taču ir kāda netipiska sastāvdaļa, kas ar šo uzdevumu tiks galā vēl labāk. Kas gan to būtu domājis? Viss slēpjas burbulīšos.
Īpašu maigumu omletei piešķir gāzēts minerālūdens. Tajā esošie gāzes burbulīši karstuma ietekmē izplešas, kā rezultātā ierastais ēdiens kļūst viegls un gaisīgs.Omletes garšu gāzēts ūdens neietekmē.
Kā pagatavot šādu omleti?
Sastāvdaļas:
- 2 olas
- 1 ēdamkarote gāzēta minerālūdens
- Sāls un pipari – pēc garšas
- 1 tējkarote eļļas
Pagatavošana:
1.Sakul olas ar garšvielām.
2.Gatavajai masai pievieno minerālūdeni un uzmanīgi samaisa.
3.Lēnām lej omleti uz pannas, uz kuras jau ir uzsildīta eļļa.
4.Pannai uzliek vāku un cep omleti uz mazas uguns, līdz tā ir gatava.
Autors: Dieviete.lv