Halvu ,protams, var nopirkt veikalā, bet mājas ir labāka!
Sastāvdaļas:
- 2 glāzes lobītu saulespuķu sēkliņu
- 1,5 glāzes miltu
- 1 glāze cukura
- 0,5 glāzes ūdens
- 150ml saulespuķu eļļas
Pagatavošana:
- Sēkliņas apcep, samaļ gaļas maļamajā mašīnā. Miltus arī izkarsē uz sausas pannas līdz maigi zeltainai krāsai. Sajauc abas masas, līdz iegūst vienadbīgu konsistenci.
- No cukura un ūdens vāra sīrupu 10 minūtes no vārīšanas sākuma – tam nav jābūt pavisam šķidram, bet arī ne biezam.
- Tagad sajauc sēkliņu masu, saulespuļu eļļu un sīrupu ar miksera palīdzību – tā būs ātrāk. Var atrast receptes, kur eļļu lej gatavā sīrupā. Te ir reāla iespēja visu sabojāt! Sīrups no aukstās eļļas uzreiz sacietē un sanāk liela ledene.
- Kad masa kļuvusi vienveidīga, liekam to formiņā, kas izklāta ar celofānu, labi pieplacinām un izlīdzinām. Virsū liek ciešu vāku – man ir divas vienādas formas, lieku tās vienu uz otras. Uzliekam slogu.