6.1 C
Rīga
svētdien, 17 novembris, 2024

Veselīgais našķis: Mājās gatavota halva

Dieviete.lv
 

Halvu ,protams, var nopirkt veikalā, bet mājas ir labāka! 

Sastāvdaļas:

  • 2 glāzes lobītu saulespuķu sēkliņu
  • 1,5 glāzes miltu
  • 1 glāze cukura
  • 0,5 glāzes ūdens
  • 150ml saulespuķu eļļas

Pagatavošana:

  1. Sēkliņas apcep, samaļ gaļas maļamajā mašīnā. Miltus arī izkarsē uz sausas pannas līdz maigi zeltainai krāsai. Sajauc abas masas, līdz iegūst vienadbīgu konsistenci.
  2. No cukura un ūdens vāra sīrupu 10 minūtes no vārīšanas sākuma – tam nav jābūt pavisam šķidram, bet arī ne biezam.
  3. Tagad sajauc sēkliņu masu, saulespuļu eļļu un sīrupu ar miksera palīdzību – tā būs ātrāk. Var atrast receptes, kur eļļu lej gatavā sīrupā. Te ir reāla iespēja visu sabojāt! Sīrups no aukstās eļļas uzreiz sacietē un sanāk liela ledene.
  4. Kad masa kļuvusi vienveidīga, liekam to formiņā, kas izklāta ar celofānu, labi pieplacinām un izlīdzinām. Virsū liek ciešu vāku – man ir divas vienādas formas, lieku tās vienu uz otras. Uzliekam slogu.

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.