3.4 C
Rīga
pirmdien, 23 decembris, 2024

Lasis sojas mērces glazūrā ar sezamu

 

h-NaNOSRHBc

Sastāvdaļas

1/2 glāze tumši brūnais cukurs
1/2 glāze ūdens
1/2 glāze sojas mērces
1/2 tasīte saldais rīsu vīns vai 1/2 glāze sakē (vai degvīns), ar 1/4 glāzi cukurs
1 1/2 ēdamkarote svaiga ingvera, notīrīts un rupji sagriezts
1 tējkarote malts koriandrs
4 veselas galviņas melnais pipars, vai 1/2 tējkarote samalti melnie pipari
2 laša filejas (apmēram 180 g katra)
2 tējkarotes augu eļļa ( vai vīnogu kauliņi eļļa)
2 ēdamkarotes loki, smalki sagriezti
2 ēdamkarotes ceptas sezama sēklas

Lasi vēl: 
Follijā cepts lasis! Laba ideja
Produkti, kuri vislabāk darbojas pārī
Praktiski ieteikumi, kā mājās tērēt mazāk elektrības

Pagatavošana

1. pirms ūdens ir sācis vārīties, pievienojiet brūno cukuru. pievienojiet sojas mērci, rīsu vīnu, ingveru, koriandru un melnos piparus. Uzvāriet un pēc tam samaziniet uguni. vāriet uz lēnas uguns 30-40 min, kamēr glazūras apjoms samazināsies par vienu trešdaļu,un kamēr mazliet nesabiezēs. izkāsiet glazūru caur sietu, karstumizturīgā traukā. Šo masu var uzglabāt ledusskapī līdz nedēļai.
2. Uzsildiet cepeškrāsni līdz 200 C. Noslaukiet laša fileju papīra dvielī un nolieciet malā.
3. uz vidējas uguns, cepamajā pannā, uzsildiet eļļu. Apcepiet lasi, 2 min no katras puses.
4.ielieciet trauku ar lasi, cepeškrāsnī. cepiet 10-15 min, vai līdz gatavībai.
5.uzmanīgi pārlejiet gatavo zivi ar glazūru. dekorējiet ar lokiem un sezama sēklām.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.