6.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Latvieši izkaisīti pa visu pasauli

 

Šodien, pētot Cosmopolitan interneta lapas gada statistiku, teju visa pasaule iekrāsojās zaļā krāsā. Pārsteidzoši, bet ir tikai 55 neatkarīgas valstis, no kurām 2011.gadā nebūtu apmeklēta lapa www.Cosmo.lv (kopš  Dienvidsudāna šī gada 9.jūlijā kļuva par suverēnu valsti, šobrīd pasaulē ir 195 suverēnas valstis, ieskaitot de facto neatkarīgo Taivānu). Kopš 2011.gada 1.janvāra lapa Cosmopolitan.lv lasīta 140 dažādās valstīs. Uzsveru – lasīta, ne tikai aši aplūkota, jo par to liecina lapā pavadītais laiks. Skatoties visā Latvijas Cosmopolitan interneta lapas pastāvēšanas vēsturē, sākot no 2006.gada, dati ir vēl pārsteidzošāki.

Šie mani statistikas atklājumi kārtējo reizi apstiprina vispārzināmu faktu – latvieši ir izkaisīti pa visu pasauli. Vakarvakarā biju aizbraukusi uz savu dzimto pilsētu paciemoties pie bērnības draudzenes, kura jau teju desmit gadus dzīvo ārpus Latvijas. Apsveicu viņu ar neseno bērniņa piedzimšanu, un mēs iegrimām sarunās par dzīvi. Draudzene jau vairākus gadus strādā labā darbā Īrijā, un viņa mani pārsteidza ar diezgan stingru nostāju par to, ka uz dzīvošanu Latvijā viņa vairs netaisās atgriezties nekad. Kā viņa saka, lielākoties cilvēku attieksmes dēļ – labāk, lai ārzemēs viņai smaidot kaut vai tēloti, nekā te, Latvijā, rāda drūmu seju. Daļēji man viņai nācās piekrist – tajās reizēs, kad atbraucu mājup no kāda ceļojuma, attieksmes atšķirības es patiešām pamanu. Bet vai patiesi tas varētu kļūt par galveno iemeslu, kāpēc lai neatgrieztos dzimtenē? Personīgi man tas šķiet ļoti uztraucošs fakts.

cosmo_karte_399

Tieši tāpēc šoreiz vēlējos jautāt tām lasītājām, kas šobrīd nedzīvo Latvijā – vai arī Tu esi plānojusi vairs nekad uz dzīvi te neatgriezties? Ja jā, tad kamdēļ tā?

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsKontracepcija apkārt pasaulei
Nākamais rakststurpinajums….