-0.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Svešinieks krogā

 

Kādu darbdienas vakaru pievienojos draugiem nosvinēt krogā viņu veidotā projekta izdošanos. Vakars izvērsās kā jau vakars krogā – sēž pie galda kādi desmit cilvēki, malko dzērienus un pļāpā, smejas, sauc tostus. Jau krietni pāri pusnaktij pamanu kādu vīrieti, kurš snaikstās gar mūsu galdu un cītīgi vēro notiekošo. Vīrietis izskatās iereibis.

Jūtu, ka savādo tipu pamanījuši arī pārējie, mēs saskatāmies, kļūstam nedaudz aizdomīgi, bet paraustām plecus – vai mazums dīvaiņu pasaulē. Taču pēc brīža parādās bārmenis un pasniedz mums visiem jaunus alus kausus un korķē vaļā nepasūtītu vīna pudeli. Dzērieni mums esot no tur tā puiša, kas sēž pie bāra. Mēs visi, kā jau tipiskiem latviešiem pieklājas, kļūstam vēl aizdomīgāki un nesaprotam, ko tas viss nozīmē un kā tagad uzvesties. Jo neesam jau meiteņu kompānija, kurai kāds vientuļš vilks cenšas piesist kanti. Mūsu bariņā puišu pat ir vairākumā.

Drīz vien kavalieris arī pats ir klāt un sēžas  brīvajā vietā pie mūsu galda. Stādās priekšā kā Uldis no Liepājas, kurš uz Rīgu nosūtīts darbā, bet te nevienu nepazīstot. Tā arī pasaka: „Jūs esat vienīgie cilvēki Rīgā, kurus es tagad pazīstu.” Tai mirklī saprotu, ka viņš pirms tam izriņķojis pa krogu, nolūkodams kompāniju, ar kuru gribētu sadraudzēties. Tieši tik aizkustinoši nevainīgi. Mēs viņam esot iepatikušies, tāpēc viņš priecātos, ja mēs ļautu viņam atlikušo vakara daļu mums pievienoties. Viņam pirkstā ievēroju laulības gredzenu un pie sevis nodomāju, ka viņa sieva ar viņu var ļoti lepoties. Par veidu, kādā viņš kliedē vientulību svešajā Rīgā. Sarunas raisās viegli un patīkami, izrādās nemaz tik piedzēries viņš nav, tikai viegli iereibis, un pat reibumā ir inteliģents un simpātisks sarunu biedrs. Ātri vien mums visiem tiek paziņots, ka no šī brīža Liepājā mums ir naktsmājas un draugi. 

Nosēžam līdz kroga slēgšanai, beigās arī nogādājam puisi līdz hostelim, kurā viņš apmeties. Tāda, lūk, negaidīti patīkama tikšanās ar pilnīgi svešu cilvēku. Nākas sevi mazliet nokaunināt par pārmērīgu aizdomīgumu un neuzticēšanos cilvēkiem. Jāmācās no liepājniekiem!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsblondīne pie stūres. :)
Nākamais raksts:)