4.9 C
Rīga
sestdien, 11 maijs, 2024

Modes skate Itālijā

 

Ciao, bella, saku tev pēc atgriešanās no Itālijas! Pēc desmit dienu atvaļinājuma, kurā baudīju sauli, jūru un dažas dienas arī modi, gribu tev parādīt vismaz daļu no pieredzētā. Lūk, neliels foto ieskats!

dsc_0004_400

Daudzi Amantea pilsētiņas (tā atrodas gandrīz paša Itālijas zābaka purngalā) iedzīvotāji 26. augusta vakarā pulcējās pie alas, kuru simtiem gadu laikā jūra ir izgrauzusi klintī, lai vērotu gandrīz desmit dažādu modes mākslinieku skates. Gaisa temperatūra vismaz 23 grādi. Modes konkursa La Grotta dei Desideri galvenā balva – tērpu kolekcijas publicēšana kalendārā. Turklāt kokursantu vidū bija arī latviete – Indra Miklāva, kura iespēju piedalīties šajā pasākumā ieguva par uzvaru mūsu pašu jauno modes mākslinieku un dizaineru konkursā Habitus Baltija 2008. Kaut pasākumam oficiāli bija jāsākas pusdeviņos, itāļi to iemanījās uzsākt aptuveni tikai desmitos.

dsc_0028_400

Te žūrija, kuru vadīja ietekmīgs un populārs modes mākslinieks Anton Giulio Grande (otrais no kreisās). Vismaz man pēc uzvedības viņš ļoti atgādināja miniatūru Filipu Kirkorovu. Tev vajadzēja redzēt, ar kādu pašapmierinātu smaidu sejā viņš defilēja pa mēli pēc savas tērpu kolekcijas izrādīšanas! Pat čemodāni viņam bija no gaišas krokodīlādas.

dsc_0029_400

Tā kā ieejas maksas pasākumā nebija, tad krēslu visiem skatīties gribētājiem nepietika.

dsc_0058_400

Šova laikā bija iespējams novērtēt vismaz 30 kāzu kleitas. Lūk, viena neparasti tumšzilā krāsā. Tiesa, mana favorīte bija kāda cita – tāda, kuru vienā mirklī no garas princeses kleitas var pārvērst par seksīgu mini kleitu. Kā radīta baznīcai un pēc tam ballītei!

dsc_0060_400

Modes šovu vadīja žurnālists Ernesto Pastore un populāra itāļu aktrise Daniela Fazzolari. Jāatzīst, ka šajā vakarā man izdevās piedzīvot visdažādākās emocijas, proti, ja brīžam šķita, ka atrodos konkursā Jaunais Vilnis (itāļi līdzīgi kā krievu tautības pārstāvji mīl apjūsmot un gari intervēt pasākuma ievērojamākos viesus), tad laikā, kad ziepju operu aktrise Daniela skolas teicamnieces balsī lasīja dzeju par pilsētiņu Amantea, no smiekliem nezināju, kur likties. Taču es šim dzejolim un tā pasniegšanas manierei laikam tiešām nebiju īstā auditorija, jo vietējie bija aizkustināti līdz asarām.

dsc_0111_400

Modes pasākumā neiztika arī bez reklāmas. Te modelis izrāda brenda Carpisa somu.

dsc_0127_400

Šī tērpa autore tad arī ieguva galveno balvu – iespēju savu kolekciju publicēt kalendārā. Kaut mūsu modes dizaineres Indras Miklāvas džinsa auduma un smalkākas kokvilnas darinājumi vismaz itāļu modelēm patika daudz labāk. Zīda kleitas un volāni viņām ir ikdiena, tāpēc kas avangardiskāks uzreiz šķiet interesantāks.

Šajā konkursā itāļu modes dizaneru izpratne par modi patiešām krietni atšķīrās no Latvijas jauno modes mākslinieku darbiem, jo, izņemot mūsu Indru, pārējo konkursantu kolekcijās dominēja diezgan klasiskas kleitas un vakarkleitas. To, kāpēc mūsu dizainerus aizrauj kas avangardiskāks, savukārt itāļi spēlējas ar jutekliskumu un klasiku, lasi oktobra Cosmopolitan! Tur, konsultējoties ar stilisti Žannu Dubsku, mēģināšu rast atbildi uz jautājumu, kas ietekmē latviešu modes sajūtu un gaumi.

dsc_0132_400

Un, lūk, modeles – īsākas, garākas, tievākas, apaļākas, tāpēc nebrīnies, ja arī tevi Kalabrijas reģionā noturēs par modeli. Man ar draudzeni vismaz tā gadījās.

dsc_0136_400

Apsveikuma runa, kas nebūt neilga tikai pāris minūtes…

img_8547_400

Un te četras latvietes (no kreisās): modes dizainere Magdalēna Treija, kura bija šī pasākuma goda viesis, šova vadītājas tērpu autore un kuras dzīve jau devīto gadu rit starp Romu un Milānu, Ance Krieviņa, TV3 raidījuma Stils bez tabu redaktore, Magdalēnas māsīca Elīna un es.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais raksts
Nākamais rakstsZināmi “Fashion is Passion” konkursa finālisti