4.3 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

Horoskopi

 

Latvijā veiktās aptaujas liecina, ka vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju kaut kādā mērā tic horoskopiem. Vislielākās optimistes esot sievietes vecumā līdz 24 gadiem. Vai arī tu esi viņu vidū?

Man gan ir 26 gadi, taču jaunā draugiem.lv fīča ar horoskopu pirmajā lapā manī no jauna ir radījusi interesi par zvaigžņu prognozi ikdienai. Un nevaru noliegt, ka, ja man tur ir rakstīts, ka šodien darbā nevajag pārstrādāties un tā vietā labāk ir jāuztaisa vakariņas draugiem, es arī ņemu un to daru (redz, cilvēka dabā jau ir izvēlēties vieglākos un patīkamākos darbiņus). Kaut no paziņām, kas strādā Latvijas lielākajās avīzēs, esmu dzirdējusi, ka laikrakstu horoskopi ir pašu žurnālistu gara darbi, savukārt draugiem.lv ikdienas prognozes brīžiem šķiet vienkārši asprātīga cilvēka rakstītas rīmes, tomēr nespēju tās nelasīt. Un, ja vēl horoskops sakrīt ar manām tā brīža sajūtām, tad tas var būt kolosāls iedvesmas avots. Nu, piemēram, pavisam nesen izlasīju, ka diena ir piemērota parādu atdošanai un uzreiz atcerējos, ka ir pāris cilvēki, kuriem man ir jāpārskaita nauda. Forši, ka kāds to atgādina.

Vēl kas saistībā ar astroloģiju – žurnālā Psiholoģijas Pasaule uzzināju par kādu interesantu pētījumu. Lielam daudzumam cilvēku divi zinātnieki lūdza paziņot savu dzimšanas laiku un datumu. Tad šiem cilvēkiem tika piedāvāts viņu raksturojums, kas ir sastādīts, it kā balstoties uz viņu horoskopa. Patiesībā visiem pētāmajiem tika piedāvāts viens un tas pats apraksts. Lieki piebilst, ka lielākais vairums aptaujāto pilnībā piekrita savam raksturojumam – viņi atzina, ka aprakstā ir precīzi raksturotas viņu personīgās īpašības.

Pamēģini arī tu attiecināt uz sevi citu zodiaka zīmju aprakstus. Varu saderēt, ka atsevišķos to fragmentos atpazīsi sevi. Iepriekšminētā pētījuma autori apgalvo, ka astrologi vienmēr koncentrējas uz personības aspektiem, kas cilvēkam liek vēlamo pieņemt par esošo, un tādēļ saka cilvēkiem to, ko viņi vēlas dzirdēt. Un bez priekšzināšanām astroloģijā (bērnībā lasītām horoskopu brošūriņām, saderības testiem utt.) tu pilnībā pieņemtu, ja tevi raksturotu ar Dvīņu īpašībām, kaut patiesībā, piemēram, esi Zivs.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.