12.6 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Kāzu vārti

 

Vai drīkst šoreiz bloga ierakstu izmantot, lai painteresētos par dažādām idejām kāzu vārtu veidošanai? Lieta tāda, ka man draudzenei jātaisa vārti viņas kāzās, un teikšu atklāti, visa līdzšinējo ideju krātuvīte man ir apsīkusi, un būtu ļoti interesanti uzklausīt citas foršas idejas – no dažādām Latvijas malām.

Bet, lai es ne tikai ņemtu idejas, varu arī piedāvāt vienu savējo – varbūt kādam noder. Reiz mēs uztaisījam tādus vārtus. Mans draugs saģērbās par padomju laika milici un gaidīja kāzu mašīnu jau uz ceļa. Tad, kad tā tuvojās, "milicis" mašīnu apstādināja un lika iegriezties sānu ceļā. Jau šis notikumu pavērsiens izraīsīja vispārēju jautrību.

Savukārt uz sānu ceļa bija nolikts galdiņš, pie kura sēžot jaunajam pārim vajadzēja uzzīmēt sevi pēc viena, pieciem un desmit gadiem. Protams, viņi nedrīkstēja redzēt, ko otrs zīmē. Katra papīra lapa tika sarullēta un ielikta savā pudelē. Atvērt tās drīkst tikai pēc gada, un skatoties un zīmējumus salīdzinot, var piedzert vīnu, kas atrodas trešajā pudelē – no tā gada vīnogu ražas, kurā abi iepazinās. Bija ļoti jauks pasākums.

Bet varbūt ir vēl kādas interesantas un sirsnīgas, arī smieklīgas idejas?

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.