7.2 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Plāni brīvajam laikam

 

Aizvadīta kārtējā nedēļas nogale, kura šoreiz atnesa īsti vasarīgu laiku. Nākas atzīt, ka ar laika apstākļu uzlabošanos strauji mainījās arī mani brīvdienu plāni. Šoreiz manā kontā bija divi pikniki, lielisks spēļu vakars ar draugiem un talka drauga mammas dārzā. Tomēr dzirdot, kā putni čivina, idejas, kā labi un saturīgi pavadīt brīvot laiku, manī dzimst viena pēc otras.

Un tā, ja nu Tev gadījumā ieplānots kāds brīvs brīdis, taču nav ideju, kā to īsti forši pavadīt, tad te nu, lūk, būs trīs ieteikumi no manas puses:

Pirmais ieteikums: īstais laiks dārza svētkiem un piknikiem! Ak, kā es apskaužu ikvienu, kuram ir iespēja sarīkot lielākus vai mazākus svētkus turpat pie sevis mājās- dārzā. Ja arī Tu esi tā laimīgā, tad – rīkojies! Izdomā, kad vislabāk gribētu uzrīkot ballīti (no rīta, pēcpusdienā vai vakarā), izlem, kāda būs pasākuma programma (vismaz dažas aktivitātes vajadzētu ieplānot), saaicini draugus un – uz priekšu! Tici man, viņi būs Tev ļoti pateicīgi un dārza svētki izdosies vienkārši lieliski. Gadījumā, ja Tev nav dārza un Tu dzīvo daudzdzīvokļu mājā, iesaku saaicināt draugus, iebraukt tuvējā veikalā un, cik vien ātri iespējams, doties ārā no pilsētas zaļumos.

Otrais ieteikums: uzrīko riteņbraucienu! Ja vien kaut nedaudz esi aktīva dzīvesstila piekritēja, nedēļas nogale, kas izmantota, dodoties nelielā riteņbraucienā kopā ar draugiem vai divatā ar mīļoto vīrieti, būs tieši tas, ko Tu neaizmirsīsi vēl ilgi. Velosipēds mūsdienās nav problēma – pat ja tev tāds nav, to iespējams noīrēt vai aizņemties no draugiem. Paņem Latvijas karti, apskati, kur vislabāk Tu vēlētos doties (iesaku vietu, kur iespējams aizbraukt ar vilcienu), sarunā kompāniju, sastādi interesantu maršrutu un izpēti, kur iespējams palikt pa nakti. Tad izvēlētajā laikā kāp tik vilcienā iekšā un piedzīvojumi var sākties! 🙂

Trešais ieteikums: talka. Ja vien arī Tu vairākas reizes esi iedomājusies, ka vajadzētu beidzot aizbraukt uz laukiem un palīdzēt vecvecākiem, tad nu kavēties ilgāk vairs nevar gan. Ja vēlies, ņem līdzi mīļoto, ja vēlies – draugus vai radus, bet aizbrauc. Tā Tu gūsi gandarījumu gan pati, gan arī palīdzēsi sev tuviem cilvēkiem. Iesaku apzvanīt arī brālēnus un māsīcas, jo tad talkā izjutīsi ne tikai gandarījumu par labi izdarītu darbu, bet arī atkal satikšanās prieku ar radiem.

Ja arī Tev prātā kāda lieliska ideja, aicinu Tevi padalīties tajā ar citiem tepat bloga komentāros!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.