5.3 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Publiska izģērbšanās

 

Cilvēku sejās satraukums vai trula vienaldzība. Pulksteņi, jostas un ķēdes džinkstēdamas krīt plastmasas kastēs. Kāda sieviete caurspīdīgā polietilēna maisiņā cenšas iedabūt smaržu pudelīti un sejas krēmu, savukārt viņas draugs cīnās ar biksēm, kuras, uz mirkli palikušas bez jostas, krīt nost… Ja ir vieta, kurā pat īpaši nepiepūloties ir iespējams uzzināt džeku iecienītāko apakšbikšu firmas zīmes, tad tā ir lidosta.

Šķiet, tieši pēdējā gada laikā daudzās lidostās ir ieviesti pastiprināti drošības pasākumi, tāpēc, stāvot rindā uz mantu pārbaudi, var vērot, kā cilvēki jau savlaicīgi sāk izģērbties. Tiesa, lai arī, piemēram, man blakus kāds pievilcīgs vīrietis novelk džemperi, atbrīvojas no bikšu jostas un šņorē vaļā zābakus, no erotikas tur nav ne miņas. Protams, līdz apakšveļai jau neviens nenonāk (kaut, piemēram, sievietēm metāla detektors mēdz nemīlēt krūštura stīpiņas), taču lidostai šo tik intīmo, erotisko un skaisto procesu – izģērbšanos ir izdevies robotizēt. Gluži kā koncentrācijas nometnē, arī lidostā pie metāla (varbūt vēl kā?) detektora cilvēki savu ķermeni mēdz uztvert atsvešināti. Es nešaubos, ka, ja lidostas darbinieks pie mantu pārbaudes kādam palūgtu izģērbties līdz apakšveļai, tad šis kāds to arī izdarītu.

Lai arī par „izģērbšanas" jautājumu iedomājos katru reizi, kad kaut kur lidoju, tomēr tagad man to atgādināja Lorija Andersone, uz kuras koncertu biju pagājušajā nedēļā. Arī viņa stāstīja par nevarīgiem vecīšiem, kuriem lidostā, uz brīdi šķiroties no jostas, krīt nost bikses, un caurām zeķēm, kuras atklājas, kad cilvēkiem drošības pārbaudes dēļ ir jānovelk kurpes. Turklāt apkārtējie var novērtēt arī to, kādu kosmētiku un zāles lieto tie, kuri līdzi ņemamos „šķidrumus" saliek caurspīdīgajos polietilēna maisiņos. Viss tas, kas mums katram ir intīms, lidostā var vairs tāds nebūt.

„Kur ir robeža," sprādzējot vaļā bikšu jostu un velkot nost zābakus, jau atkal domāšu lidostā, kad pēc pāris dienām lidošu uz Gruziju. Tiesa, ziņās parādās informācija, ka tur drīzumā var sākties karš. Tādos brīžos šķiet, ka var jau būt, ka pasaulē būs mazāk nelaimju, ja mūs izģērbs lidostā.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.