8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Dvīņu bums

 

Kaut kur dzirdēju, ka Ņujorkā uz ielas biežāk var redzēt mammas ar dvīņiem vai trīņiem, nevis vienu mazuli. Arī Holivudas zvaigznes viena pēc otras nāk klajā ar paziņojumiem par to, ka gaida vairākus bērniņus. Kas rada šo tendenci? 

Džūlija Robertsa, Mārsija Krosa, Dženifera Lopeza, tagad arī Andželīna Džolija ir tikai dažas no slavenajām sievietēm, kuras pēdējā laikā mūs ir iepriecinājušas ar ziņu, ka pasaulē būs par vienu dvīņu pāri vairāk. Tiesa, reti kura no viņām publiski atzīst, ka pie bērniem ir tikusi ar auglības stimulēšanas vai mākslīgās apaugļošanas palīdzību. Taču tieši tā arī visbiežāk ir.

Nesen par neauglību runāju arī ar vairākiem mūsu ginekologiem, un viņi apliecināja, ka to pāru skaits, kuriem ir grūti tikt pie bērniņa, Latvijā īpaši neatšķiras no ASV datiem. Taču, tā kā mūsu cilvēkiem neesot tik daudz naudas, tad arī mākslīgā apaugļošana ir gandrīz vai tikai izredzēto iespēja un dvīņi pie mums parasti esot dabas dāvana, nevis medicīniskas palīdzības rezultāts. Tiesa, ja valsts beidzot nolemtu finansiāli atbalstīt neauglības ārstēšanu (kas tiešām būtu gudrs un jauks solis, jo šobrīd aptuveni 15% pāru esot problēmas ar auglību), tad dvīņu un trīņu arī uz mūsu ielām būtu krietni vairāk. 

     

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.