9.6 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Tematiskās ballītes

 

Vakarā jādodas uz Piebalgas pusi, kur lauku mājā pie draugiem mans brālis rīko tematiskās dzimšanas dienas svinības – 37 gadi kolhozā. Domājot, ko dāvināt un ko vilkt mugurā, izfantazējām brīnumu lietas. Žēl, ka, lai to visu īstenotu, vajag daudz vairāk laika un līdzekļu.

Bet vismaz kleita man jau ir – Ērika iedeva divas brīnišķīgas puķainas kleitas un tādu skaistu brezenta priekšautu. Gumijnieki man ir pašai, tā ka varēšu sapucēties ne pa jokam. Ideja par ierašanos vecajā volgā gan diemžēl bija jāatmet. Volgas mums nav, bet ar aizlienētu vāģi nekad nevar zināt, līdz kuram līkumam tiksi. Izrādās, ka puķu veikalos joprojām var atrast sarkanas neļķes, kurām agrāk nebiju pievērsusi uzmanību. Bet, kā sola ielūgums, pasākuma vietā mūs sagaida „uzrunas un apsveikumi, darba trieciennieku godināšana, dambretes turnīrs un sporta pasākumi”. Būs jautri.

Tematiskie karnevāla tipa pasākumi vienmēr izvēršas visjautrākie, laikam tāpēc, ka jocīgi saģērbušies cilvēki vieglāk atraisās un labprāt iejūtas lomās. Kādās tik ballītēs nav būts! Viena no manām mīļākajām bija astoņdesmito gadu disko, kuram par godu es humpalu bodē biju atradusi ģeniālu sarkanu kombinezonu ar polsterētiem pleciem un banānenēm, bet kājās man bija melnas lakādas striptīzdejotājas kurpes uz nenormālas platformas. Kā es ar tām, dejojot līdz rītam, nenolauzu kaklu, vēl šodien brīnos, tikai atceros, ka katru reizi, kad gribēju no tām atbrīvoties, visi džeki bija kategoriski pret. Tā vien izskatījās, ka viņi atgriezušies bērnībā, kad slepenībā bija iemīlējušies kādā no disko zvaigznēm – Sabrinā vai Sandrā, piemēram.

Brīnišķīga bijusi arī čigānu ballīte, kurā mani draugi izskatījās gluži kā no Kusturicas filmām izkāpuši – puķainos kreklos ar platām piedurknēm un ar alumīnija foliju aplīmētiem „zelta” zobiem. Toreiz vakara nagla viennozīmīgi bija džeki, jo neviena meitene ar puķi matos viņiem līdzās nestāvēja.

Bet vistrakākā bija mana 30.dzimšanas diena. Tā kā mums ar draudzeni dzimšanas dienas ir pavisam blakus, ballīti organizējām kopīgu ar nosaukumu – „Mums 60!”. Par abām kopā tā jau arī sanāca, bet viesiem likām ierasties vecuma grupai atbilstoši – kā pensionāriem. Toreiz mūsu skaistumkopšanas redaktore Nana man ieteica ģeniālu triku – dabiski sirmu matu un uzacu efektu var panākt ar zobu birstīti, kas pamērcēta baltā guašu krāsā, un efekts bija satriecošs (starp citu, tai bildē – tās esmu es). Arī ciemiņi pacentās saposties līdz nepazīšanai. Cienājām viņus ar frikadeļu zupu, pupiņu salātiem un biezpiena sacepumu, bet pēc tam sekoja dejas līdz rītam pie Paula platēm.

Kāds ir bijis tavs jautrākais tematiskais baļļuks?

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.