2.2 C
Rīga
otrdien, 23 aprīlis, 2024

Neliešu datu bāze

 

Kad Cosmo redakcijā kopīgiem spēkiem sastādījām anketu "Vīrietis – maita: kāds viņš ir?", atcerējos reiz lasījusi par interneta portālu, kurā sievietes no visas pasaules var ievietot savu pāridarītāju bildes, vārdus un apsūdzības. Kad centos šo lapu atrast, www.DontDateHimGirl.com nevērās vaļā. Tāpēc es centos noskaidrot, kas noticis ar šo pretrunīgi vērtēto interneta lapu.

Vienīgais, ko man izdevās uzzināt, ir fakts, ka aprīlī tiesa noraidījusi kāda cietušā apsūdzību pret DontDateHimGirl.com veidotāju Tašu Kaningemu par neslavas celšanu. Vīrietis uzskatīja, ka par viņu publicētā informācija ir nepatiesa, savukārt Kaningemas kundze deva pretsitienu ar argumentu, ka interneta vietnes turētājs nevar būt atbildīgs par citu lietotāju publicētajiem ziņojumiem un komentāriem.

Vēl nesen datu bāzē esot bijusi pieejama informācija ar gandrīz 30 tūkstošiem nelietīgu vīriešu vārdu. Tas ir, tādu vīriešu vārdu un fotogrāfiju, kuri pēc kādas sievietes domām ir nepiedodami nodarījuši viņai pāri, krāpjot, melojot vai kā citādi riebīgi izrīkojoties. Jāpiebilst, ka jebkura sieviete šajā portālā savas apsūdzības varēja ievietot, pati saglabājot anonimitāti.

Var jau būt, ka liela daļa no tur publicētā ir patiesība. Mani gan vairāk uztrauc tā daļa, kas nav. Jo anonimitāte ir bīstama lieta – tā dod vaļu tādām zemiskām dziņām kā greizsirdība un atriebība, kurām bieži vien vairs nav nekāda sakara ar patiesību. Grib kāda meiča dabūt čali sev, bet viņš nedodas. Tad nu arī nopublicē par viņu visu, kas ienāk prātā – ka viņš ir izvarotājs, sifilitiķis un vispār gan jau arī impotents. Tāpēc nedomāju, ka man šāds portāls ļoti palīdzētu izsijāt graudus no pelavām. Tad jau labāk atbildēt uz Cosmo anketas jautājumiem un padomāt, kādas pazīmes ļauj man pašai ar sirdi un prātu sajust, vai jauniepazītais vīrietis ir labs cilvēks vai nav.

Bet varbūt jūs domājat citādi? Varbūt jums tomēr šķiet, ka šāds portāls būtu vērtīga palīdzība arī mūsu meitenēm, kuras ir sava Īstā meklējumos?

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsAsas izjūtas
Nākamais rakstsRīt – Cosmo.lv gada jubileja