2.2 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Vienošanās par neuzticību

 

Brīvdienās vēlreiz noskatījos Fransuā Ozona filmu 5×2, kas ir brīnišķīga divu cilvēku savstarpējo attiecību studija, un nu man no galvas neiziet kāda epizode, kurā vīrs mājas viesībās sievas klātbūtnē izstāsta stāstu par neuzticību.

„Es tikai reizi esmu pievīlis Marionu. Vienu vienīgu reizi,” viņš, turēdams rokā vīna glāzi, paziņo.
„Domā ir īstais brīdis?” tramīgi vaicā viņa sieva.
„Visi ir vaļsirdīgi. Es arī ko pastāstīšu,” uzstāj vīrs. „Tu neiebilsti, Mariona?” Un viņa spītīgi atbild: „Nē, neiebilstu.”
„Nu, labi. Tas bija pirms gada vai pusotra. Pie draugiem, kurus nebijām satikuši kopš kāzām. Piepilsētas mājā viņi rīkoja ballīti. Sanācām kādi divdesmit, skanēja mūzika, visi piemetušies līdz nejēgai. Ap pusnakti mūsu draugs izslēdza gaismu. Bija skaidrs, ka tiem, kuri vēlēsies, ballīte beigsies ar orģiju. Mēs viņus nemaz tik labi nepazinām. Bijām pillā. Tas man šķita amizanti. Sievietes izģērbās un apgūlās, uz grīdas bija nolikti matrači. Vīrieši neatpalika. Sākumā mēs stāvējām malām un ar interesi to vērojām. Tad Mariona saņēma manu roku un stipri to paspieda. Es vaicāju, vai viņa gribētu pamēģināt. Tu man atbildēji: „Nē, bet ej, ja vēlies.” Es teicu, ka iešu tikai kopā ar tevi, tu uzstāji, lai eju viens. Tu gribēji skatīties, un viss. Pienāca kāda meitene, un es sekoju viņai. Mariona mani vēroja, sēdēdama tumsā.”
„Tu gulēji ar to meiču Marionas acu priekšā?” vaicā vīrieša brālis.
„Jā, ne tikai ar viņu, bija arī citas,” viņš vaļsirdīgi atbild.

Un tad viens vienīgs kadrs atklāj sievietes patiesās jūtas: viņas seja tuvplānā un asara, kuru viņa steidzīgi notrauc. Uzreiz pēc tam viņa apstiprina, ka vīra stāstītais ir patiesība un bezrūpīgā balsī aicina visus uz kokteiļiem blakus istabā.

Vai jūs ticat, ka attiecībās ir iespējama savstarpēja vienošanās par neuzticību – tā saucamās brīvās attiecības? Es nē. Manuprāt, šādā modelī vienmēr ir slēpta sievietes pakļaušanās vīrieša vēlmēm. Pat, ja viņa nekad skaļi to neatzīs, redzēt mīļoto vīrieti citas sievietes apskāvienos nav un nevar būt patīkami – tas vienkārši ir pretrunā ar sievietes dabu.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsJauni sejas kopšanas līdzekļi
Nākamais raksts