3.8 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Sapņi

 

Dažreiz es redzu tik dīvainus un emocionāli iespaidīgus sapņus, ka man šķiet, ka tas viss ir noticis arī reālajā dzīvē. Nav jau noslēpums, ka sapņos mūsu zemapziņa izspēlē dažādu jau notikušu piedzīvojumu un pārdzīvojumu vēl nebijušus scenārijus. Bet dažreiz sapņos mēs varam izdzīvot un piedzīvot arī pavisam jaunas izjūtas un doties neprātīgos ceļojumus.

Studiju laikā, kad man bija jāgatavojas prakses darbam latviešu folklorā, es no rītiem pierakstīju (precīzāk, ierunāju diktofonā) naktī redzētos sapņus. (Jo, starp citu, Latviešu folkloras krātuve vēl joprojām interesējas par dažādiem sapņu pierakstiem.) Protams, ne visus sapņus spēju atcerēties, bet tos, kurus piefiksēju, mēģināju arī kaut kā izskaidrot. Visinteresantākais bija tas, ka manos sapņos bija ļoti liela TV un filmu ietekme (es izspēlēju un pārdzīvoju dažādus filmās redzētus sižetus un notikumus), kā arī sarunas ar pazīstamiem cilvēkiem. Diemžēl prakses darbu uzrakstīt neizdevās, jo pēc kādām divām nedēļām man nozaga diktofonu ar visiem maniem sapņiem.

Tagad vairs tik ļoti nemēģinu atcerēties sapnī redzēto, bet dažkārt sapņi ir tik spilgti, ka bieži visu dienu nodzīvoju sapņa iespaidā. Pēdējais emocionāli spilgtais sapnis bija pirms pāris dienām. Redzēju sapnī, ka manam draugam ir cita sieviete. Viņš man to arī atklāti pateica, uzsverot, ka man ir jāsamierinās un jādzīvo vien tālāk. Es sāku nenormāli raudāt. Tik ļoti, ka, no rīta pamostoties, man bija sajūta, ka patiešām esmu visu nakti raudājusi. Tas viss bija tik reāli, nu gluži kā dzīvē.

No rīta stāstīju par šo sapni savam draugam un jautāju (vairāk jau jokojoties), kas tā par sievieti. Apzinos, ka tas bija tikai sapnis, bet dīvainā greizsirdības sajūta mani neatstāja visu dienu.

P.S. Bet kāds ir bijis tavs nosapņotais sapnis, ko tu visspilgtāk atceries?

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsSaposies uz Līgo svētkiem!
Nākamais rakstsMākslas dziedinošais spēks