7.2 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Kāzu dāvana

 

Kāzu laiks ir sācies. Vakar atgriezos no jau otrajām kāzām šovasar un tuvākajā laikā paredzamas vēl divas. Un atkal jāsāk laikus domāt, ko dāvināt jaunajam pārim.

Atceros, reiz Cosmopolitan taisīja aptauju pa tēmu "Ko es vēlētos, lai man kāzās uzdāvina." Tur starp populārākajām izvēlēm bija sadzīves tehnika un "kaut kas personisks". Bet pati populārākā un ar lielu balsu pārsvaru, protams, bija kāzu ceļojums. Atzīšos, arī es pēdējā laikā arvien biežāk izvēlos dāvināt naudu un uz aploksnes zīmēju lidmašīnu.

Agrāk man šķita, ka nauda ir bezpersoniska dāvana – gluži kā dāvanu karte vai Stendera ziepes. Bet, runājot ar meitenēm, kuras ir precējušās vai taisās to darīt vēl ne reizi neesmu dzirdējusi, ka par naudu nepriecātos. Iespējams, dāvinot naudu, iztrūkst personiskums un pārsteiguma moments, bet to var izpaust apsveikuma kartiņā, novēlējumā un banknošu aploksnes noformējumā.

Šajās kāzās es jau pirms divām nedēļām uzzīmēju kartiņu un pati salīmēju naudas aploksni, vēl divas dienas meklēju dzejoli (izvēlējos Frici Bārdu), un galu galā dāvanas gatavošanas process izrādījās tikpat aizraujošs, kā dāvanas meklēšana. Katrā gadījumā skatīties uz savu dāvanu citu dāvanu vidū man bija liels prieks un skaisto kartiņu dāvināt bija pat mazliet žēl. 🙂

Dāvinot naudu, es pat esmu uzbūrusi sev galvā ainiņu: kā jaunā pāra kāzu viesi visi kopā "sūta" viņus ceļojumā. Katrs ar saviem novēlējuma vārdiem, bet visi kopā – ar mīlestību un iespēju jaunajam pārim aizbraukt vienā no skaistākajiem ceļojumiem mūžā.

Kā ir tev – ko tu vēlētos, lai tev kāzās uzdāvina?

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.