6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Pieķerta

 

Pirms pāris gadiem, kad Cosmo gatavoju rakstu par draugiem.lv, mani pārsteidza draugu Lauris, kurš kādā no mūsu sarakstes e-pastiem nosauca konkrētu skaitli, kura pēc kārtas es esmu reģistrējusies viņa portālā. Nesen saistībā ar internetu piedzīvoju vēl kādu mulsinošu situāciju.

Ir tāds interneta radio kā Pandora, kurā, ievadot mīļākās grupas nosaukumu, visu dienu var klausīties līdzīga stila mūziku. Lai arī oficiāli Pandora skaitījās ASV tirgum paredzēts medijs, tomēr tajā reģistrēties varēja arī eiropieši. Bija tikai jāizdomā, no kuras ASV pilsētas tu nāc, un jāzina, kāds tai ir pasta kods. Tādos gadījumos man vienmēr lieti noder bērnības seriāls Beverlīhilza. Tā kā neviens vien ceturtdienas vakars tika pavadīts, vērojot peripētijas starp Brendonu, Kelliju un pārējiem seriāla varoņiem, tad seriāla nosaukumu Beverlīhilza 90210 es varētu nosaukt pat nakts vidū. Un, re, pasta kods rokās. Tādā veidā reģistrējos daudzās interneta lapās, kurās Latviju nepieņem 🙂

Pirms pāris nedēļām atklāju, ka Pandoru vairs nevar izmantot tādi viltvārži kā es. Atverot iecienītā radio interneta lapu, parādījās uzraksts no sērijas: "Tu, iespējams, esi no Latvijas, tādēļ mūsu pakalpojums tev nav pieejams." Te tev nu bija anonimitāte virtuālajā tīmeklī.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.