4 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Pārbaudām “sex”

 

Ne reizi vien dzirdēts, ka vārds "sex" ir starp visvairāk meklētajiem vārdiem internetā. Tāpēc nolēmu to pārbaudīt.

Google veic uzskaitījumus par visvairāk meklētajiem vārdiem, un tos var atrast: www.google.com/press/zeitgeist.html. Lūk, pagājušajā nedēļā (18.-24.marts) meklētāko vārdu Top 10:

1. Mājdzīvnieku barības atsaukšana (Pet Food Recall). Tas saistīts ar pagājušās nedēļas ziņu No.1 ASV: Amerikas veterinārārstu prasību pret vairākiem dzīvnieku barības ražotājiem atsaukt sauso barību, kas kaitējot dzīvniekiem.

2. Menu Foods. Tā ir mājdzīvnieku barības ražotājfirma, ko vairāki dzīvnieku īpašnieki iesūdzējuši tiesā sakarā ar veselības problēmām, ko radījusi Menu Foods sausā barība. Dažus produktus Menu Foods jau atsaukusi visā pasaulē.

3. Svētā Patrika diena. Par īru svētkeim interesējusies visa pasaule.

4. Dejo ar zvaigzni. Oriģināli BBC veidotais šovs ir megapopulārs visā pasaulē. To veido vismaz 32 pasaules valstīs, tostarp arī Latvijā Lietuvā un Igaunijā. Pasaulē pagājušajā nedēļā ziņa Nr. 1 bija par supermodeles Paulīnas Porižkovas izbalsošanu no amerikāņu šova.

5. Lielā Kanjona stikla platforma. Nesen uzbūvētais skatu laukums, kas izmaksāja 30 miljonus ASV dolārus, ir piektajā vietā starp meklētajiem nosaukumiem.

6. Lieldienu zaķis. Pasaule gatavojas svētkiem.

7. Eragons. Piedzīvojumu filma, ko Latvijā varēja redzēt jau decembrī, tagad iznākusi DVD formātā.

8. Karību jūras pirāti. Reklāmas kampaņa 3.sērijai "Pasaules gals" acīmredzot jau sākusies, kaut pašu filmu gaidām tikai 25.maijā.

9. Džons Edvardss. Amerikāņu jurists un demokrātu kandidāts 2008.gada prezidenta vēlēšanām. Ziņu virsrakstu pirmajās rindās nonācis ar paziņojumu par savas sievas vēzi, kas "ir atgriezies", kaut ārstēts jau kopš 2004.gada.

10. Bruņurupuči Ņindzjas 3.

Ne vārda par seksu! Vismaz ne pirmajā desmitniekā pagājušajā nedēļā. Nolēmu papētīt arī meklētākos vārdus atsevišķās valstīs.

Kanādā Top 3 (februārī): Anna Nikola Smita, Britnija Spīrsa un spēles. 11.vietā mīlestība, bet seksa nav.

Honkongas Top 3: karte, mīlestība, lejupielādēt. Seksa nav.

Īrijas Top 3: Ryanair, Aer Lingus (arī lidkompānija), wikipedia. Seksa nav.

Pārskrēju ar acīm visām 39 pētījumā ietvertajām valstīm, un nevienā Top 15 seksa nebija. Man tas likās mazliet pārsteidzoši, bet var jau būt, ka laiks, kad meklētājā rakstīja "sex" ir garām. Tagad informāciju iegūst citos, "smalkākos" veidos?

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsPar dumpiniekiem
Nākamais rakstsNakts Rīgas ielās