12.2 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Kas lācītim vēderā?

 

Pavasaris nereti atnāk ar novājinātu imunitāti un dažādiem veselības problēmu saasinājumiem. Arī man šopavasar prieku par ziedošajiem ceriņiem aizēnoja zobu sāpes.

Šķiet, kas varētu būt vienkāršāk – jāaiziet pie zobārsta un problēma jāatrisina. Bet ne vienmēr tas ir tik vienkārši. Izrādās, arī ikdienišķas sūdzības var izraisīt ne tik vienkāršs iemesls. Pats stulbākais ir neziņa. Viens speciālists rausta plecus, sūta pie nākamā, tas – atkal pie nākamā… kamēr es pa to laiku nesaprotu – ir slikti, pavisam slikti vai vēl trakāk.

Neziņa nedēļas garumā beidzot noved pie rezultāta. Nekas patīkams, bet es vismaz zinu, kāpēc sāp. Un zinu, kas jādara, lai problēmu atrisinātu.

Tāpat ir dzīvē – kādreiz kaut kas “sāp”, bet nevar saprast, kāpēc. Tu urķējies sevī, domā, analizē, bet labāk nepaliek. Kad nedēļu jau esi mocījusies, mēģinājusi “izrunāties” ar vīrieti, socializējusies ar draugiem un skalojusi savas bēdas vīnā, izrādās – tā vienkārši ir pavasara grūtsirdība, kuru saasinājis pilnmēness.

Kad uzzini iemeslu – lai kāds tas arī būtu – iestājas atvieglojums, rodas enerģija uzrotīt piedurknes un mesties cīņā. Neziņa ir pats briesmīgākais.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.