5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Kur gūt iedvesmu

 

Kad esmu noilgojusies pēc atpūtas vai vēlos atjaunot radošās iedvesmas krājumus, parasti dodos kādā tuvākā vai tālākā ceļojumā. Protams, ikdienā ne vienmēr ir iespēja izbrīvēt laiku, lai dotos ilgākā atvaļinājumā, tāpēc dažkārt nākas izlīdzēties ar ceļošanu tuvākajā apkaimē vai kādu aktivitāti tepat netālu.

Tā nu, piemēram,  pagājušās nedēļas nogale man izvērtās patiešām piesātināta ar kultūras baudīšanu. Pabiju gan Valmierā Prāta Vērtas koncertā, gan paspēju izbaudīt teātra izrādi Cēsu Mākslas festivāla ietvaros, gan arī apmeklēju Starptautiskā Mūzikas festivāla Summertime atklāšanas koncertu Jūrmalā, Dzintaru brīvdabas koncertzālē. Pie šāda kultūras baudīšanas ritma nedēļas laikā uzkrātās domas patiešām izvēdinās un pirmdienas rītā esmu gatava jauniem darbiem.

Savukārt pirms pāris nedēļām vēlreiz pārliecinājos, ka brīnišķīgi atpūsties ir iespējams, dažas dienas pavadot tepat pie mūsu jūras. Atliek vien izvēlēties, kura vieta Baltijas jūras krastā tīk vislabāk un piemeklēt nakšņošanas iespējas. Un sajūta, ka darba dienas vakarā vari vērot saulrietu jūras krastā, bet jau agrā sestdienas rītā doties uz pludmali lasīt kādu labu grāmatu, bija patiešām forša!

Foto: Eva Āriņa

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.