8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

From Russia with Love!

 

Šoreiz padalīšos ar iespaidiem no saulainās Maskavas. Šī bija mana otrā ciemošanās Maskavā – pilsētā, kas jau vairākus gadus ir atzīta par dārgāko pasaulē. Varena, liela, bezpersoniska un kontrastaina bija Maskava. Tik izteikti redzama bagāta infrastruktūra un tajā pašā laikā nabadzība –tāds bija iespaids pirmajā viesošanās reizē. Mani ļoti iepriecināja šīs reizes apmeklējums, jo pilsētu ieraudzīju daudz pozitīvākā un romantiskākā gaisotnē.

Uz Maskavu devos, lai ielūkotos vienā no lielākajām internacionālajām modes izstādēm CPM, kur tika pārstāvēti dažādu valstu zīmoli – Guess, Diesel, Desigual utt. Bija dalībnieki arī no Latvijas – Gints Bude un Amoralle, Leny Tomy Factory. Šī ir lieliska iespēja mūsu censoņiem iefiltrēties lielajā Krievijas tirgū – kā man izskaidroja – tas notiek lēni un pacietīgi, bet, ja notiek, tad pamatīgi!

Modes izstādē varēja aplūkot jau rudens un ziemas 2013/2014 kolekcijas – vērojot gan modes skates, gan ielūkojoties zīmolu stendos. Tieši dizaineru stendi mani iedvesmoja, kur bija tādi zīmoli kā Xenia Joost (gadu iepriekš piedalījās Riga Fashion Week), Pohjanheimo (šis zīmols atrādīja 2013.pavasara vasaras kolekciju RFW). Biju arī patīkami pārsteigta, cik Krievijas un Igaunijas modes pasaulē augstu tiek vērtēts tieši mūsu Rīgas modes nedēļa! Taču mani pārsteidza un mazliet pievīla, ka visa izstāde izteikti tika tendēta tieši uz Krievijas tirgum atbilstošu stilu. Kā saka kāds pieprasījums, tāds piedāvājums..

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.