5.3 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Izmanto sulu laiku!

 

Ne jau velti gada ceturto mēnesi senie latvieši nodēvējuši par sulu mēnesi. Laikā, kad zeme mostas no ziemas miega un putni atgriežas no siltajām zemēm, arī koku dzīvības sula sāk straujāk ritēt. Man bija lieliska iespēja apmeklēt Latviešu kosmētikas zīmola “Madara” laboratoriju un uzzināt daudz ko jaunu par bērzu sulām.

Tieši bērzu sula pavasara laikā uzlabo vielmaiņu un spēj attīrīt organismu. Sulas sastāvā esošās vielas stimulē dažādu sāļu, sārņu un nogulšņu izvadīšanos no organisma. Bērzu sulas iesaka dzert, lai uzlabotu imunitāti, jo tajās ir daudz vitamīnu un vielas, kas, starp citu, var aizstāt tev ēdienreizi vakarā – padzer bērzu sulas un tu jutīsies paēdusi – ceļš uz slaidāku figūru un labāku miegu!
“Madara” laboratorijā uzzināju, ka bērzu sulai lieliska iedarbība arī lietojot ārēji – “Madara” jaunajos anti-age krēmos Time Miracle bērzu sula ir izmantota kā viena no sastāvdaļām. Interesanti bija uzzināt pētījuma rezultātus, kuri patiešām pierādīja bērzu sulas lielisko iedarbību uz ādas – tā atjauno ādas šūnas un liek tām vairoties tā panākot jaunavīgu ādas izskatu.

Laboratorija, kurā tiek pārbaudīta bērzu sulas iedarbība uz ādu

Pabijām arī ciemos pie Linarda Liberta viņa bioloģiskajā saimniecībā “Sula”, kur bērzu sula tiek savākta ar pavisam citā metodē nekā to ir darījuši mūsu vecāki – tā ir daudz saudzīgāka pret kokiem (mazākā diametrā tiek ieurbts caurums kokā) un, kā izrādās, pie Linarda var pabaudīt un iegādāties gardu bērzu sulas vīnu un bērzu sulas sīrupu.
Tad nu mēģinām atrast uzticamāko bērzu sulu tirgotāju un baudīt veselīgu pavasari!

Bioloģiskās saimniecības “Sula” īpašnieks Linards Liberts

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.