12.2 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Izgaršo vasaru!

 

“And so with the sun and the great bursts of leaves growing on the trees, just as things grow in fast movies, I had that familiar conviction that life was beginning over again with the summer.”

–  F. Scott Fitzgerald, The Great Gatsby

Vasarai piestāv nesteidzīga brančošana; vakariņas kņadošā un dzīvā pilsētā; vējš matos, kleitās un svārkos; pirmie vasarraibumi; ogas ar zobos čirkstošu zemi; traukšanās cauri pilsētai uz velosipēda vai dzīšanās pakaļ vējam uz moča; pilošs saldējums un gulēšana zālē, zīmējot mākoņos Monē cienīgas gleznas. Vasarai piestāv košas krāsas; taureņa spārnu vieglums un vakara peldes spoguļezerā; vasaras festivāli; krāsaini kokteiļi; basas, netīras kājas un smiekli; rīta rasa un neprātīgi piedzīvojumi. Vasara smaržo pēc bērnības; pirmās mīlestības un brīvības. Nav aizliegumu, uzspiestu pamācību vai nevajadzīgu viedokļu. Vasarā var zagt ābolus; līst pāri sētām; rāpties kokos un pusnaktī kails peldēties. Var ļauties neprātīgiem romāniem; vienas nakts dzirkstelēm un saldkaisliem skūpstiem. Vasara prot glabāt noslēpumus. Līdz ar pēdējām augusta dienām un pirmajām gladiolām mēs kļūstam nedaudz garlaicīgi, pārlieku nopietni un īdzīgi.

Tāpēc kamēr zied peonijas un pļavas ir pilnas ar rudzu puķēm un magonēm, skraidi apkārt savā margrietu vainagā! Ļaujies neprātam; krīti; brāz ceļus; brien upēs, dīķos un ezeros. Meties iekšā neprātīgos jūras viļņos; smērē muti un zobus ar ogām; ievēlies ko neptrātīgu, veroties vasaras zvaigžņotajās debesīs; iekodies dārza rabarberā; uzsmaidi pretimnācējam un spēlējies peļķēs – tu vēl pagūsi būt liela, tu vēl pagūsi būt garlaicīga. Tev ir 92 saules un neprāta pielietas dienas – dodies ārā un tver katru mirkli!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsASARU KAMOLS
Nākamais rakstsFOTO: LMA modes skate Pagalms