3.1 C
Rīga
trešdien, 8 maijs, 2024

Meklējot iedvesmu

 

Kopš esmu sākusi strādāt Cosmo, aizvien vairāk cilvēku man jautā, kur es smeļos iedvesmu jaunu rakstu tapšanā. Varu atklāt noslēpumu, – ja mēs visi gaidītu iedvesmu, tad žurnāls visticamāk iznāktu tikai reizi gadā. Joks! Dažkārt pietiek ar svešinieka smaidu, nejaušu komplimentu vai sen gaidītu tikšanos, lai iedvesma smeltos pāri malām. Arī man ir savs iedvesmas saraksts!

Vide

Nezinu kāpēc tam ir tik liela nozīme, taču kārtīga un estētiska vide ļauj domām plūst brīvāk. Un ja vēl vāzē ieliek svaigi plūktus ziedus, tad var notvert īsto noskaņu.

Laiks

Esmu tipiska pūce, tāpēc manas labākās idejas dzimst naktī, kad klusums ir gandrīz sataustāms un pilsēta ir iegrimusi dziļā pārdomu miegā.

Ūdens

Labākie virsraksti man rodas dušā. Ūdens nomierina, dod spēku un palīdz sakoncentrēties. Dažkārt, ietinusies dvielī, basām kājām, es skrienu uz istabu, lai pierakstītu svaigi dzimušās idejas.

Lasāmviela

Protams, klasiķu darbi ir nenovērtējami, taču dažkārt pietiek ar dažām smeldzīgām dzejas rindām – A.Čaks vienmēr zina, kas man nepieciešams.

Pilsētvide

Lauku ainavas ir elpu aizraujošas un skaistas, taču es esmu īsta urbāniste un mani nekas tā neaizgrābj kā šaurās Vecrīgas ielas, laternu gaismas, vientuļas mājas vai Doma laukums īsi pirms saullēkta.

Garas pastaigas

Tas ir veids kā es sakārtoju domas, bet man obligāti šajā monologā jābūt vienai.

Šokolāde

Mēdz teikt, ka šokolāde veicina smadzeņu darbību, taču man šokolāde ir kas vairāk. Es to varētu ēst brokastīs, pusdienās, vakariņās un vēl vairāk!

Mūzika

Ir tādas dziesmas, kuras klausoties pārņem sajūta, ka tās rakstītas tieši man. Tāpat ir ar dziesmu izpildītājiem. Mans absolūtais favorīts ir Frenks Sinatra!

Glāze vīna

Un šoreiz nav svarīgi vai tas ir Merlot, Cabernet Sauvignon vai Chardonnay. Pāris malki un pirksti paši sit pa klaviatūru.

Cilvēki

Es nerunāju par cilvēkiem kopumā, es runāju par saviem cilvēkiem. Viens zvans vecākiem un liekas, ka pasaulē nav neatrisināmu problēmu vai nepaveicamu lietu.

Protams, šo sarakstu varētu turpināt vēl un vēl…

Es tikai gribēju mudināt tevi sākt! Negaidi, kad zvaigznes tev būs labvēlīgas, saule spīdēs no pareizā leņķa vai kāds pateiks priekšā kā rīkoties. Sāc ar mazumiņu: atskaņo savu mīļāko dziesmu, piezvani draudzenei, noskaties iedvesmojošu filmu vai pieraksties uz kulinārijas kursiem, un tava dzīve iemirdzēsies jaunās krāsās!

Un kas iedvesmo Tevi?

 

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.