1.4 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Tavam skaistumam: Pārsteidzoši pārtikas sodas pielietojumi

 

Woman washing face by photoalto on 500px.com

Noteikti, ka arī tavā virtuves skapītī ir atrodama pārtikas soda, ko pielieto dažādu ēdienu pagatavošanā, taču mēs tev pastāstīsim par tādiem pielietošanas veidiem, kurus vēl nebūsi dzirdējusi.

Izrādās, ka šī lētā prece var tikt lietota arī kā spa līdzeklis. Šeit ir pāris ieteikumi kā tā mīkstinās ādu, matus, izbalinās zobus un darīs citus brīnumus.

Uzlabo matus

Ja visi produkti, ko lieto saviem matiem var raisīt lipīgu un nepatīkamu sajūtu, ņem talkā sodu. Pievieno 1/4 ēdamkarotes sodas savā šampūnā, pēc tam izmazgā un izskalo kā parasti. Mati kļūs spīdīgāki un vieglāk kopjami.

Sausā šampūna alternatīva

Mēs dievinām sauso šampūnu vēlos rītos, kad sanāk aizgulēties, vasaras naktīs un citos gadījumos, kad ātri vajag iegūt tīru matu efektu. Ja kādreiz pa rokai nav šī šampūna, bet mājās ir soda, nelielu daudzumu pievieno saknēm un pēc tam izķemmē. Rezultāts būs tieši tāds pats.

Matu ķemmes tīrītājs

Uzmet kārtīgu skatienu savai ķemmei. Vai tev arī paliek nelabi uz to skatoties un gribas to izmest? Tā vietā, lai skrietu un pirktu jaunu, uz 20 minūtēm iemērc to spainī silta ūdens un pievieno 1 tējkaroti sodas. Izskalo un nosusini dvielī.

Sejas skrubis

Vai tu arī esi iemīļojusi sejas maskas, ko var uzlikt un paturēt 15 minūtes? Lai arī tās dos sejai daudz laba, atmosfēru tās iespaido sliktāk. Šī plastmasas maska nesadalās un var radīt bojājumus dabai. Tāpēc izvēlies sodu un uztaisi pati savu veselīgo masku.

Ņem 3 saujiņas sodu uz vienu sauju ūdens. Ierīvē sejā ar apļveida kustībām un pēc tam nomazgā ar siltu ūdeni.

Ķermeņa skrubis

Ja pārāk ilgi atļausi vecajām ādas šūnām palikt uz ādas, tā kļūs sausa un raupja. Izmanto sodu kā vienreiz nedēļā lietojamu skrubi un āda tev būs pateicīga. Tā tu to saglabāsi maigu un spīdīgu.

Nav nepieciešams pirkt dārgu skrubi, kas varbūt nemaz neizpildīs solīto. Atkal ņem 3 sodas saujas uz 1 sauju ūdens un skaties kā notiek brīnumi!

Mākslīgā iedeguma noņēmējs

Vai esi kādreiz izmantojusi mākslīgā iedeguma krēmu un beigās ieguvusi burkānu krāsas ādu? Soda nāk palīgā! Lieto to pašu skrubja formulu un oranžais tonis pazudīs jau pēc pirmās mazgāšanās reizes.

Dezodorants

Ja tev ir jutīga āda un rodas problēmas izvēlēties attiecīgu dezodorantu, tā vietā vari lietot sodu. Tā neitralizēs sajūtas un noņems smaržu. Kā arī, neatstās nospiedumus uz tavām drēbēm.

Skūšanās ievainojumu dziedētājs

Reizēm ir tā jāsteidzas, ka ātri labu gribot un skujoties, iznāk vēl lielākas ziepes, jo sanāk sagriezties. Plākstera vietā ņem sodu un uzklāj uz ievainojuma vietas. Lieto 1 krūzi ūdens un 1 ēdamkaroti sodas. Ļauj tai nožūt uz ādas un pēc tam nomazgā ar aukstu ūdeni.

Vīrieši šo var lietot arī kā pirms skūšanās vai pēc skūšanās rituālu, lai ādu padarītu maigāku.

Nagu skrubis

Tā vietā, lai aizbīdītu nagu kutikulas un atstātu tās turpat, izmanto švammīti un sodu, lai nospodrinātu nagu stāvokli. Ņem 3 karotes sodas uz 1 tasi ūdens un iemērc tajā birsti. Pēc tam maigi paberzē savus nagus un vēlāk tos var lakot kā ierasts.

Pēdu vanna

Vari sodas skrubi aizvest no nagiem uz nākamo līmeni, izveidojot savām pēdām siltā ūdens vannu. Ņem 3 ēdamkarotes sodas uz vienu bļodu silta ūdens. Ļauj pēdām to baudīt aptuveni 5-10 minūtes un pēc tam sasmērē ar barojošu krēmu. Tavas kājas un pēdas būs tikpat mīkstas kā bēbīša dupsis!

Niezošās ādas noņēmējs

Nevajag samierināties ar saucu un niezi izraisošu ādu. Ņem pus paciņas sodas un pievieno to, kad dodies vannā. Tās mīkstinās visu ķermeni un aizbaidīs sausuma sajūtu. Karstā vasarā vari doties aukstajā sodas vannā, lai dziedētu apdegumus vai kukaiņu kodumus.

Zobu balinātājs

Tā vietā, lai pirktu dārgos un ķīmisko vielu piesātinātos balināšanas līdzekļus, pamērcē savu zobu birsti sodā, un tad izmazgā tos kā parasti. Der atcerēties, ka sodu nevajag izmantot kā zobu pastu, jo tās sastāvā nav zobiem īpaši svarīgais fluors, kas atrodas zobu pastā.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.