5.2 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Padomi patīkamākai skriešanai

 

Skriešana paaugstina ķermeņa dabisko endorfīnu līmeni, tādējādi skrējējam ir labāka pašsajūta. Endorfīni, skriešanas laikā plūstot pa ķermeni, liek tev justies laimīgai, un vienlaicīgi uzlabo tavu veselību.

Stefans Rēns (Stefan Rehn), adidas Nordic skriešanas eksperts, dalās savos padomos par skriešanu:

Skriešanas tehnikā ļoti nozīmīgs ir solis. Skrienot centies darboties ar savām potītēm nevis ceļgaliem, koncentrējoties galvenokārt uz savu pēdu pacelšanu no zemes, nevis nolaišanu atpakaļ. Svarīgi pievērst uzmanību arī rokām: mēģini turēt elkoņus 90 grādu leņķī un pārliecinies, ka rokas kustās atbilstoši tavam kustības virzienam.

Trenēti un pieredzējuši skrējēji izmanto zemes gravitācijas spēku. Liec savu ķermeni uz priekšu tuvāk gurniem un ar katru sperto soli it kā atgrūd sevi prom no zemes, nevis tērē enerģiju, cenšoties dabūt kājas zem ķermeņa.

skriesana_200

Labāko skrējēju lieliskā stāja nav nejauša. Skrienot iedomājies, ka kāds ir apsējis virvi ap tavu galvu un velk to uz augšu. Neaizmirsti, ka tev jātur ķermenis taisni, pat ja tu skrienat kalnup.

Brīvas skriešanas noslēpums ir vienādi sadalīta uzmanība ķermeņa augšdaļai un pēdu kustībām. Turi zodu augšā skriešanas laikā un skatieties tālumā, nevis uz savām kājām.

Lai iegūtu maksimālu treniņu, skriešanai izvēlies dažādus apvidus un ceļus. Skrienot pa kalnainām vietām, tiek trenēti apakšstilbi, savukārt, skrienot no kalna uz leju, tiek trenēta augšstilbu priekšpuse. Skrienot lielā ātrumā, tiek audzēti muskuļi un pilnveidota izturība. Lai tev veicas treniņā!

Informāciju sagatavoja adidas

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsAntireklāma
Nākamais rakstsNo dažādām pasaulēm