2.2 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Izdari labu darbu!

 

Piektdien, 31. oktobrī, no plkst. 10:00 līdz 14:00 Sky&More sadarbībā ar Valsts asinsdonoru centru (VADC) rīkos "Donoru Dienu", kuras laikā ikvienam iepirkšanās centra apmeklētājam būs iespēja ziedot asinis specializētajā Donoru autobusā. Iespēja ziedot asinis tiks piedāvāta arī Sky&More darbiniekiem, kā arī iepirkšanās centra nomniekiem.

Tos, kas šogad savas aizņemtības vai steigas dēļ vēl nav paspējuši izdarīt kādu patiesi labu darbu, Sky&More aicina sniegt savu atbalstu asinsdonoru kustībai un ziedot asinis kādam, kuram palīdzība tik tiešām ir nepieciešama. Gaidīts ir ikviens – gan tie, kuri jau sen sevi sauc par "donoriem", gan tie, kuri asinis nolēmuši ziedot pirmo reizi.

Ikkatrs, kurš izmantos iespēju un ziedos asinis 31. oktobrī pie iepirkšanās centra, saņems īpašu dāvanu no Sky&More – džeza mūzikas albumu "Ar zvaigžņu gaismu". Albums tapis sadarbībā ar komponistu Aināru Knesi, un to iedziedājuši Jolanta Gulbe, Intars Busulis, Laimis Rācenājs, Candy, kā arī citi sabiedrībā iemīļoti mūziķi.

Pēc asins nodošanas donors saņem naudas kompensāciju pusdienām un citus Darba likumā paredzētos atvieglojumus. Valsts asinsdonoru centrs atgādina, ka par donoru var kļūt vecumā no 18 – 65 gadiem. Donora svars nedrīkst būt mazāks par 50 kg, un pirms asins nodošanas nedrīkst lietot alkoholu un smēķēt. Asinis atļauts nodot 5 reizes gadā, bet sievietēm ne vairāk kā 3 – 4 reizes gadā. Starp asins nodošanas reizēm jāievēro vismaz 60 dienu intervāls. Līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.