12.2 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Izmēģini antioksidantu masāžu!

 

Mangostāna augli dēvē par augļu karalieni un to audzē Taizemē, Kambodžā, Vjetnamā, Indijā, Filipīnās un tagad arī Brazīlijā, Āfrikā un Karību reģionā. Šis auglis, kas ir apmēram mandarīna lielumā, jau simtiem gadu ir pazīstams tautas medicīnā. Tagad, pēc desmitiem gadu ilgiem medicīniskiem un zinātniskiem pētījumiem, kuru ietvaros pūlējušies noskaidrot, kāpēc šis auglis tik labvēlīgi ietekmē veselību, mangostāns kļūst populārs visā pasaulē.
auglis_200

Galvenokārt, mangostāns pazīstams tā antioksidantu īpašību dēļ. Augļa sastāvā ir vairākas vielas, tostarp ksantoni, proanhocianidīni un katehīni, kas ir spēcīgi brīvo radikāļu apkarotāji. Brīvie radikāļi ir nestabilas molekulas, kas, meklējot stabilitāti, nodara kaitējumu blakus esošajām molekulām. Katru dienu ķermeņa veselās šūnas piedzīvo apmēram 10 000 brīvo radikāļu „uzbrukumus". Daudzi pētījumi ir pierādījuši nenoliedzamu saikni starp brīvo radikāļu nodarīto kaitējumu un tādām slimībām kā sirds un asinsvadu slimības, vēzis, diabēts un plānprātība. Un tikpat daudz pētījumu pierāda, ka antioksidanti (tādi, kādi atrodami mangostāna auglī) ir būtiski, lai aizsargātu ķermeni no brīvo radikāļu iedarbības.

Mangostāna auglī ir sastāvdaļas, kuras zinātniekiem ir labi pazīstamas kā slimību apkarotājas un dažādu ķermeņa sistēmu veselības veicinātājas.

* Laboratorijas pētījumi ir pierādījuši, ka ksantoni var mazināt iekaisumu, cīnīties pret baktērijām, vīrusiem un sēnītēm, neitralizēt brīvos radikāļus un mazināt sāpes un drudzi. Vairāki pētījumi liecina, ka ksantoni var ierobežot vēža šūnu aktivitāti. Zinātnieki ir pierādījuši, ka mangostānā atrodami vismaz 40 dažādi ksantoni.

* Proantocianidīni ir spēcīgi antioksidanti, kas var mazināt sirds slimību risku, veicināt locītavu veselību, aizsargāt smadzenes un acis un ierobežot brīvo radikāļu kaitējumu ādai.

* Katehīni var aizsargāt sirdi un asinsvadus, apkarot vēzi, pazemināt triekas risku un mazināt diabēta un saistītu stāvokļu sekas. 

Izmēģini antioksidantu masāžu SPA masāžas salonos "Summer Touch"!

summer_logo_200

"Summer Touch" saloni atrodas: t/c ALFA: 67071644, t/c Panorama Plaza 66015223

www.summertouch.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsstress
Nākamais rakstsViss taču būs labi. Jābūt.